Ympäristöleirikoulun kehittäminen ehdolla Euroopan nuorisovuoden Awards – Suomen parhaaksi

Julkaistu:

Ympäristöleirikoulua nuorisokeskus Marttisessa kehittänyt NYT! Ahdistuksesta nuorten ympäristöpoliittiseen toimijuuteen -tutkimushanke on ehdolla Euroopan nuorisovuoden Awards – Suomen parhaaksi. Yleisön suosikkia voi äänestää TÄSTÄ.

Kilpailussa etsitään Suomen parasta nuorten osallistamisen mallia. NYT!-tutkimus on kehittänyt ylisukupolvista toimijuutta ja kestävää hyvinvointia tukevan ”nuorten tutkimukseen ja kehittämistyöhön osallistamisen mallin”, jossa nuoret toimivat kanssatutkijoina yliopistotutkijoiden rinnalla. Nuoret osallistuivat nuorisokeskusten kautta valtakunnalliseen käyttöön suunnatun ympäristöleirikouluohjelman kehittämiseen yhdessä ohjaajien ja Tampereen yliopiston tutkijoiden kanssa.

NYT!-hankkeen ”tutkimukseen ja kehittämiseen osallistamisen mallia” on kehitetty nuorten ympäristöhuolista ja se tuottaa nuorten näkökulmasta ajankohtaista tutkimusta sekä nuorten itsensä näköisen leirikouluohjelman. Malli tarjosi nuorille merkittävän paikan osallistua ympäristökriisin selättämiseen ja samalla voimauttavan kokemuksen vaikuttamisesta. Monenlaisia nuoria yhdenvertaisesti osallistava malli toimii onnistuneena esimerkkinä muille tutkijoille, nuorisotyölle ja kouluille yhteiskunnallisten haasteiden taklaamiseen ylisukupolvisesti nuorten kanssa.

Pyydä tarjous leiristä