Nuotta-valmennuksesta voimavaroja haastaviin elämäntilanteisiin.

”Sain kipinän siihen, että minustakin voi olla joskus johonkin”

Vuonna 2023 maksuttomaan Nuotta-valmennukseen voivat osallistua kaikki 14-29-vuotiaat sosiaalisen vahvistamisen tarpeessa olevat etsivän nuorisotyön ja nuorten työpajojen asiakkaat. Nuotta on nuorisokeskusten kehittämä ja tuottama maksuton palvelu, jota et löydä mistään muualta.

Nuotta-valmennuksesta sanottua

 • 4.7 / 5 Montako tähteä annat Nuotta-valmennuksesta?
 • 4.6 / 5 Toimintamahdollisuuksia oli riittävästi.
 • 4.6 / 5 Turvallisuuden tunne leirillä.
 • “Muutaman yön Nuotta-jakso vastaa parhaimmillaan puolen vuoden työtä nuoren kanssa.“

  – Etsivän nuorisotyöntekijä
 • “Nuotassa sain kipinän siihen, että minustakin voi olla joskus johonkin. Sain kavereita ja ihmissuhteita. Ymmärsin, että voin vaikuttaa omaan tulevaisuuteeni ja olen alkanut vähän arvostaa itseäni.“

  – Nuottaan osallistunut nuori
 • “Nuori todella ylittää omat rajansa ja tutustuu muihin samassa pisteessä oleviin nuoriin.“

  – Etsivän nuorisotyöntekijä
Lisää tunnelmia instassa
Koordinaattori ottaa rennosti metsässä

Rohkeutta ja arjen hallintaa

Osallistujat kertovat valmennusjakson päätyttyä usein kasvaneesta itseluottamuksesta ja rohkeudesta osallistua ryhmätoimintaan. Valmennuksen aikana tähdätään onnistumisiin, joista voi ammentaa myöhemmin esimerkiksi koulussa tai työnhaussa.

Suomen nuorisokeskuksien Nuotta-valmentajat ovat nuorisotyön ammattilaisia, jotka tuntevat myös seikkailukasvatuksen ja työpajatyöskentelyn menetelmiä.

Nuottaa vain nuorisokeskuksista

Nuotta-valmennus syntyi opetus- ja kulttuuriministeriön aloitteesta syksyllä 2010. Palvelu on ollut alusta asti maksutonta 14-29-vuotiaille nuorille, jotka eivät ole koulussa tai työelämässä.

Valmennuksella on todettu olevan merkittäviä vaikutuksia erityisen tuen tarpeessa olevien nuorten arjenhallintaan, itseluottamukseen ja sosiaalisten taitojen vahvistumiseen. Nuotta-valmennuksia järjestetään vain Suomen nuorisokeskuksissa.

Kaksi nuorta pilkillä.
Pyydä tarjous leiristä