Suomen nuorisokeskusyhdistyksen juhlavuonna puhutaan kaveritaidoista – 30 vuotta arvokasta nuorisotyötä ja rauhankasvatusta

Julkaistu:

Suomen nuorisokeskusyhdistyksen (SNK ry) 30-vuotisjuhlavuosi muistuttaa lasten ja nuorten merkityksestä yhteiskunnassamme sekä rakentaa kestävää tulevaisuutta ja rauhaa. Juhlavuoden suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Nuorisokeskukset ovat olleet alusta lähtien nuorten rauhankasvatuksen, kansainvälisen liikkuvuuden ja yhdenvertaisuuden asialla. Meille on arvokasta, että tasavallan presidentti kunnioittaa 30 vuoden aikana nuorisokeskuksissa tehtyä nuorisotyötä olemalla juhlavuotemme suojelija, Suomen nuorisokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Eija Pietilä toteaa.


Koko juhlavuoden 2023 ajan jatkuvana teemana on kiusaamisen vastaisen työn kehittäminen Suomen nuorisokeskuksissa.

– Nuorisokeskukset ovat syrjinnästä vapaita alueita ja meillä on käytössä Koko talo kasvattaa -periaate. Näiden lisäksi tuomme kaveritaitojen vahvistamisesta kertovan selitysvideon leirikoulujen alkuinfoon ensi vuoden aikana, sillä leirikouluryhmien yleisimmät tavoitteet liittyvät juuri luokkahengen parantamiseen ja kaveritaitoihin. Lisäksi järjestämme henkilökunnan lisäkoulutusta ja työpajoja kiusaamisen vastaisesta työtä, Eija Pietilä mainitsee.

Lapsia laavulla nuotiolla talvella.

Juhlavuoden teemoista puhutaan myös Kestävä tulevaisuus -paneelikeskustelussa Nuori23-tapahtuman yhteydessä, Ulos-Ut-Out -ulkona oppimisen suurtapahtumassa nuorisokeskus Hyvärilässä sekä kansainvälisessä kestävän tulevaisuuden EOE-seminaarissa (The European Institute for Outdoor Adventure Education and Experiential Learning), joka järjestetään syksyllä nuorisokeskus Metsäkartanolla. Juhlavuosi päättyy valtakunnalliseen Lasten ja nuorten joulurauhan julistukseen, jolla halutaan korostaa lasten ja nuorten merkitystä yhteiskunnassamme.

Suomen nuorisokeskusyhdistys ry:n 30-juhlauvuoden logo.
Pyydä tarjous leiristä