Meillä järjestyy kaikki lasten ja nuorten leirit

Suomen nuorisokeskuksissa käy vuosittain yli 200 000 lasta ja nuorta. Nuorisokeskusten tilat ja aktiviteetit ovat suunniteltu lasten ja nuorten tarpeisiin. Keskukset sijaitsevat luonnonkauniilla paikoilla ympäri Suomea. Nuorisokeskuksissa järjestyvät leirikoulut, luokkaretket, rippileirit, järjestöjen leirit, kesäleirit, urheiluseurojen leirit ja päiväretket sekä kansainväliset nuorisovaihdot.

Yli 2 000 nuorta on tätä mieltä

 • 4,3 / 5 Montako tähteä annat leirille?
 • 4,0 / 5 Opin uusia asioita ja taitoja
 • 4,5 / 5 Leirillä tuntui turvalliselta
 • “Parasta oli uusiin ihmisiin tutustuminen.“

  – Rippileiriläinen
 • “Sain uuden kaverin ja aktiviteetit olivat kivoja! “

  – Lasten kesäleirille osallistunut
 • “Todella mahtavaa aikaa, joka muutti koko elämäni positiivisella tavalla. “

  – Nuorisovaihtoon osallistunut
Lisää tunnelmia instassa

Esimerkkejä hinnastosta

Nuorisokeskuksissa on käytössä opetus- ja kulttuuriministeriön tukema nuorisohinnoittelu lasten ja nuorten leireille. Hyvä peukkusääntö on, että leirit maksavat noin 55 € / osallistuja / päivä. Hinta sisältää täysihoidon: ruokailut, majoituksen ja ohjelmat. Hinta vaihtelee valittujen ohjelmien, paikkakunnan ja sesongin mukaan.

Luonnonkauniit sijainnit ympäri Suomea

Nuorisokeskuksissa on nuorisotyöhön suunnitellut toiminnalliset tilat sekä välineet muun muassa melontaan, kiipeilyyn, jousiammuntaan, askarteluun tai eräretkille.

Yleistietoa nuorisokeskuksista

Rippileiri nuorisokeskuksessa

Meillä on pitkä kokemus rippileirien järjestämisestä ja yhteistyöstä seurakuntien kanssa. Tiedämme, että leireillä syntyy elämänmittaisia muistoja.

Meiltä löytyy rippileirille sopivat tilat ja paljon kivaa tekemistä sekä sisällä että ulkona – kesällä ja talvella. Tarjoamme viihtyisän ympäristön, majoituksen ja ruokailut! Tottuneesti nuorten kanssa toimivat ohjaajamme voivat vetää esimerkiksi liikunnallisia -, luonto- tai seikkailuohjelmia. Olemme panostaneet erityisesti ympäristökasvatuksellisiin leiriohjelmiin.

Lapsia leirinuotilla, yksi paistaa vaahtokarkkia, yksi soittaa kitaraa.
Lapsia ja nuoria luokkaretkellä talvella laavulla.

Leirin järjestäminen käy helposti

Leirien järjestäminen ja ohjaaminen ovat nuorisokeskusten ydinosaamista. Leirin järjestämisessä saatte tarvittaessa apua nuorisokeskusten henkilökunnalta. Myös seminaareihin on mahdollista saada nuorisokeskuksen järjestämänä esimerkiksi seikkailukasvatusta hyödyntävä elämyksellinen osio ryhmäytymiseen tai iltaohjelmaan. Kuka tahansa voi järjestää leirin, seminaarin tai tapahtuman nuorisokeskuksissa.

Edistämme kestävää kehitystä

Nuorisokeskusten erityisenä tehtävä on edistää kestävää kehitystä. Hyödynnämme kädentaito-ohjelmissamme kierrätysmateriaaleja, suosimme lähiruokaa, kierrätämme ja seikkailemme mielellämme aidoissa luonnonympäristöissä. Luonnon arvostamista ei opita vain luokkahuoneessa, vaan reippaasti metsään menemällä.

Retkellä

Pyydä tarjous leiristä

Usein kysyttyä

Pyydä tarjous leiristä