Lasten joulurauhan julistus

Lasten joulurauha julistetaan perinteen mukaisesti marraskuun viimeisenä torstaina Suomen yhdeksässä nuorisokeskuksessa. Julistuksella halutaan korostaa lasten ja nuorten merkitystä yhteiskunnassa sekä herättää kuulemaan lasten toiveita joulusta ja joulua edeltävästä ajasta.

Joulu on erityisen tärkeää aikaa lapsille. Suomen nuorisokeskukset haluaa siivittää joulurauhan julistuksella lasten ja nuorten ääntä yhteiskunnassamme sekä edistää lasten osallisuutta. Lasten joulurauha on julistettu nuorisokeskuksissa vuodesta 2018 alkaen.

Lasten ja nuorten joulurauhan julistus

”Joulu on kaikkien juhla, mutta erityisellä tavalla se on suuri lasten juhla. Olemme kysyneet lapsilta ja nuorilta, mitä he joulurauhalta odottavat:

Joulurauhaa tuovat kynttilät ja valot sekä rauha ja hyvä mieli. Joulurauha on yhdessäoloa läheisten, perheen ja sukulaisten sekä kavereiden kesken. Se on yhdessäoloa ilman stressiä ja paineita. Jouluna saa olla turvassa.

Joulurauha on läheisten rakastamista ja yhdessäoloa. Se on suvaitsevaisuutta ja rakkaitten kanssa yhdessä tekemistä. Joulurauha on valoja ja sydäntä koskettavaa tunnelmaa, joka tuo perheet ja läheiset yhteen. Joulurauhan aika on aikaa, jolloin kaikki ovat tervetulleita ja rauhan saa hän, joka sitä haluaa.

Ja julistetaan siis täten yleinen lasten ja nuorten joulurauha kehoittamalla kaikkia tätä juhlaa asiaankuuluvalla hartaudella viettäviä kysymään ja huomioimaan mitä lapset ja nuoret joulurauhaltaan toivovat.

Lopuksi toivotetaan iloista Joulua meille kaikille!”

Pyydä tarjous leiristä