”Jouluna saan olla turvassa” – Lasten ja nuorten joulurauhan julistus kokoaa toiveet hyvästä joulusta

Julkaistu:

Valtakunnallinen Lasten ja nuorten joulurauhan julistus herättää aikuisia kuulemaan lasten toiveita hyvästä joulusta ja joulua edeltävästä ajasta marraskuun viimeisenä torstaina (30.11.2023).

– Tänä joulunaikana meitä puhututtaa erityisesti maailman tapahtumat. Lapset ja nuoret eivät myöskään välty mediassa esillä olevilta huolilta. Lasten toiveista kuuluu turvallisuuden tunne. Se, että aikuiset olisivat siinä lähellä kiireettömästi läsnä, Suomen nuorisokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Eija Pietilä kertoo.

Lasten joulurauhan julistus on tänä vuonna osa tasavallan presidentti Sauli Niinistön suojelemaa Suomen nuorisokeskusyhdistyksen 30-juhlavuotta, jonka teemoja ovat kiusaamisen vastainen työ, nuorten rauhankasvatus ja kestävä tulevaisuus.

– Meidän juhlavuotemme teemat ovat aina ajankohtaisia, mutta erityisesti tässä ajassa kiusaamisen vastainen työ ja siihen puuttuminen, rauhankasvatus ja kestävä tulevaisuus ovat sellaisia, joita haluamme pitää esillä, hän korostaa.

Lasten kirjoittamassa joulurauhan julistustekstissä toivotaan muun muassa, että ”jouluna saan olla turvassa”, ”yhdessäoloa ilman stressiä ja paineita” ja ”kaikki ovat tervetulleita”. 

– Nämä toiveet ovat hyvä muistutus meille aikuisille, Pietilä hoksauttaa.

Julistukseen on haastettu tänäkin vuonna kaikki lasten ja nuorten kanssa toimivat mukaan.

Julistukseen on haastettu tänäkin vuonna kaikki lasten ja nuorten kanssa toimivat mukaan. Nuorisokeskuksissa Lasten joulurauhaa julistetaan muun muassa yhdessä paikallisten päiväkotien, koululaisten ja kyläyhdistyksien kanssa. Tapahtuma on saanut alkunsa vuonna 2014 Nuorisokeskus Anjalasta.

– On arvokasta pysähtyä kuulemaan heidän toiveitaan riippumatta siitä, miten tai missä joulua aikoo viettää. Me kaikki voimme osallistua tapahtumaan kuulemalla lasten ja nuorten toiveita. Samalla annamme heille esimerkin, että ketään ei jätetä yksin, Pietilä vinkkaa.

Katso kampanjasivulta viisi helppoa tapaa osallistua #lastenjoulurauha

Pyydä tarjous leiristä