Juhlavuosi huipentuu – upeat 30 vuotta arvokasta nuorisotyötä

Julkaistu:

Juhlavuoden teemoja ovat olleet nuorten rauhankasvatus, kestävä tulevaisuus ja kiusaamisen vastainen työ.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on toiminut Suomen nuorisokeskusyhdistyksen 30-juhlavuoden suojelijana. Tapahtumien täyteinen juhlavuosi huipentuu valtakunnalliseen ja kaikille avoimeen Lasten ja nuorten joulurauhan julistukseen 30. marraskuuta.

Juhlavuosi alkoi tasavallan presidentin tervehdyksellä, jossa Sauli Niinistö muun muassa kiitti kaikkia Suomen nuorisokeskusten kasvatus- ja ohjausalan ammattilaisia: ”Tuotte osallisuutta aikaan, jossa moni lapsi ja nuori kokee yhä enemmän yksinäisyyttä. Näinä haastavina aikoina meillä ei ole varaa kasvattaa nuorempien sukupolvien murheita. Heissähän lepää maamme tulevaisuus. Kuulemamme lasten kokemukset valavat toivoa siihen, että jokainen voi ylittää itsensä.”

Presidentin tervehdyksen voit lukea kokonaisuudessaan täältä.

– Arvostamme kovasti presidentin suojelua juhlavuotenamme. On tärkeää, että koko nuorisokeskusväki kokee oman työnsä tärkeäksi, SNK ry:n toiminnanjohtaja Eija Pietilä sanoo. 

Kutsuvierastilaisuus Nuori23-tapahtumassa, Speakers´ Corner.

Nuori23-tapahtumassa nuorisokeskuksilla oli yhteinen kutsuvierastilaisuus, jonka Speakers´ Cornerissa kuultiin vaikuttavia tarinoita leireistä, nuorisotyöstä ja kiusaamisen vastaisesta työstä. 

Juhlavuoden teemoja ovat olleet nuorten rauhankasvatus, kestävä tulevaisuus ja kiusaamisen vastainen työ. Nämä teemat ovat olleet esillä viidessä eri tapahtumassa, joita SNK on järjestänyt yhdessä nuorisokeskusten, seikkailukasvatusverkoston ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Haluan kiittää kaikkia meidän nuorisokeskusten ja seikkailukasvatuksen parissa olevia ihmisiä. Me yhdistyksessä ajattelemme, että nämä kaksi yhteisöä ovat meille korvaamattomia – näissä mukana olevat ammattilaiset tekevät loistavaa työtä, Pietilä kehuu.

SNK:n työntekijät leirinuotiolla messuilla.

Suomen nuorisokeskusyhdistyksen kehittämispäällikkö Heli Eischer, toiminnanjohtaja Eija Pietilä ja viestintäpäällikkö Timo Sipilä nuorisokeskusten messupisteellä Nuori-tapahtumassa.

Ja mitä vielä! SNK ry:n toiminnanjohtaja Eija Pietilä sai juhlavuoden päätteeksi kutsun tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja tohtori Jenni Haukion itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan.

– Kutsu oli mahtava yllätys ja suuri ilo! Ajattelen tämän kutsun olevan erityisesti kiitos myös parhaille kollegoilleni, superammattilaisille  Helille, Timolle ja Samille, Pietilä sanoo.

Ulos-Ut-Out -tapahtuman päätösjuhla.

Juhlavuoden teemat olivat esillä myös Ulos-Ut-Out ulkona oppimisen suurtapahtumassa Hyvärilässä ja kansainvälisessä Seikkailu- ja ympäristökasvatuksen EOE-konferenssissa Metsäkartanolla.

Pyydä tarjous leiristä