Etsivät ja nuorten työpajat: Nuotta-valmennus tukee ryhmän tavoitteiden saavuttamista ja takaa onnistumisen kokemuksen

Julkaistu:

Nuorten työpajojen ohjaajat ja etsivät nuorisotyöntekijät antoivat nuorisokeskusten vuoden 2023 Nuotta-valmennuksista keskimäärin 4,7 / 5 tähteä (380 vastaajaa).

Koen Nuotan tärkeänä osana omaa työnkuvaani. Suhde ja luottamus ohjattaviin parani ja nuorten keskinäinen ryhmäytyminen tapahtui luonnollisesti ja helposti. Nuotasta saa myös joka kerta omaan ammatilliseen työkalupakkiin työkaluja!

Nuorten työpajaohjaaja

Valmennusprosessi tuki ryhmän tavoitteiden saavuttamista 97%
*Vastaukseen on yhdistetty täysin samaa mieltä (72,9%) ja jokseenkin samaa mieltä (24,2%) väittämän kanssa olleet. Yhteensä 384 vastausta.

Nuorten valmiudet toimia ryhmässä kehittyvät 96%
*Vastaukseen on yhdistetty täysin samaa mieltä (65,9%) ja jokseenkin samaa mieltä (30,5%) väittämän kanssa olleet. Yhteensä 384 vastausta. Yksikään vastaaja ei ollut täysin eri mieltä väitteen kanssa.

Nuoret saivat jakson aikana onnistumisen kokemuksen 99%
*Vastaukseen on yhdistetty täysin samaa mieltä (86,2%) ja jokseenkin samaa mieltä (12,5%) väittämän kanssa olleet. Yhteensä 384 vastausta. Yksikään vastaaja ei ollut täysin eri mieltä väitteen kanssa.

Opin tuntemaan ohjattavat nuoret paremmin 98%
*Vastaukseen on yhdistetty täysin samaa mieltä (67,1%) ja jokseenkin samaa mieltä (30,8%) väittämän kanssa olleet. Yhteensä 383 vastausta. Yksikään vastaaja ei ollut täysin eri mieltä väitteen kanssa.

Luontoympäristö vaikutti positiivisesti nuoriin 98%
*Vastaukseen on yhdistetty täysin samaa mieltä (74%) ja jokseenkin samaa mieltä (23,7%) väittämän kanssa olleet. Yhteensä 384 vastausta.

Yöpyminen valmennuksessa tuki tavoitteiden saavuttamista 92%
*Vastaukseen on yhdistetty täysin samaa mieltä (77,2%) ja jokseenkin samaa mieltä (15,1%) väittämän kanssa olleet. Yhteensä 378 vastausta.

Valmennus mahdollisti tutustumisen nuoriin syvällisemmin ja antaa aiheita, mistä jatkaa yksilötyössä. Myös nuorten onnistumiset ja hyvät kokemukset buustaavat oaa työntekoa.

Etsivän nuorisotyöntekijä

Vuonna 2023 Nuotta-valmennukseen osallistui yhteensä 1 536 sosiaalisen vahvistamisen tarpeessa olevaa nuorta. Maksuttomaan leirimuotoiseen valmennukseen voivat osallistua kaikki 14-29-vuotiaat etsivän nuorisotyön ja nuorten työpajojen asiakkaat ohjaajiensa kanssa. Ohjaat mukaan laskettuna Nuotta tavoitti yhteensä 1996 henkilöä viime vuoden aikana.

— Ryhmähenki kasvoi leirin aikana ja nuoret saivat onnistumisten kautta itseluottamusta. Opin itse myös tuntemaan nuoria paremmin, kun olimme ”vieraalla maaperällä” poissa tutusta ympäristöstä.

Nuorten työpajaohjaaja

Osa nuorisokeskuksia tarjotaan maksutonta Nuotta-valmennusta myös muille asiakasryhmille. Varaa Nuotta-valmennus täältä.

Pyydä tarjous leiristä