Nuorisokeskus Marttinen vastaanottaa toisena suomalaisena nuorisokeskuksena Euroopan neuvoston tunnustuksen työstään 8.3.2019

Julkaistu:

  


Nuorisokeskus Marttinen on opetus- ja kulttuuriministeriön valvoma ja tukema valtakunnallinen nuorisokeskus Virroilla. Euroopan neuvoston nuorisoyksikön ohjausryhmä (CDEJ) myönsi Marttiselle lokakuussa toisena suomalaisena ja 13. eurooppalaisena nuorisokeskuksena Eurooppalaisen laatumerkin (Quality Label for Youth Centres). Suomen nuorisokeskuksista laatumerkin on aikaisemmin saanut Nuorisokeskus Villa Elba.


Ohjausryhmä katsoi kaikkiaan 15 Euroopan neuvoston asettaman kriteerin toteutuvan Marttisen toiminnassa ja rakenteissa. Erityisesti tarkastelun kohteena ovat olleet nuorisotyön toteuttamisen tavat ja tavoitteet, arvot, pedagogiset työmuodot, yhteistyö muiden nuorisotoimialan toimijoiden kanssa sekä Euroopan neuvoston tasa-arvoa edistävien arvojen toteutuminen nuorisokeskuksen toiminnassa. Laatumerkin myöntämistä perusteltiin muun muassa nuorisokeskuksen upeilla puitteilla, monipuolisella toiminnalla ja sidosryhmäyhteistyöllä sekä henkilökunnan osaamisella ja motivaatiolla.


Nuorisokeskus Marttisessa uskotaan, että vastaus laadukkaan nuorisotyön ylläpitoon ja kehittämiseen löytyy nuorilta. Laatumerkki luovutetaan Nuorisokeskus Marttiselle perjantaina 8.3. Myös laatumerkin juhlistamistilaisuutta ovat olleet aktiivisesti suunnittelemassa paikalliset nuoret. 


– Tosi suuri kunnia, että oman kotipaikkakunnan nuorisokeskukselle myönnetään tällainen tunnustus! intoilee Virtain nuorisovaltuuston puheenjohtaja Tiia Kalliojärvi. – Hienoa, että nuoret on otettu mukaan ja halutaan kuulla nuorten ideoita ja mitä nuoret itse haluaisivat. Onhan kuitenkin kyse nuorisokeskuksesta. Mahdollisuus tehdä isompia tapahtumia yhteistyössä lähialueiden toimijoiden kanssa on hyvin rikastuttava kokemus. Toivottavasti nuoria kuullaan myös jatkossa ja otetaan tosissaan se, että nuorillakin on hyviä ideoita.


Marttisen laatumerkkijuhla järjestetään Nuorisokeskus Marttisessa aloittaen Virtain ja Alavuden nuorisovaltuustojen kanssa järjestettävällä vaikuttamisteemaisella toimintapäivällä kello 10.30, johon odotetaan noin 100 nuorta lähialueilta. Toiminnan suunnittelussa yhteistyötä on tehty Nuorten Suomi ry:n kanssa, joka on mukana myös käytännön toteutuksessa. Sidosryhmien yhteinen ohjelma ikään katsomatta alkaa klo 12.30, ja laatumerkin tulee luovuttamaan Euroopan neuvoston nuorisoyksikön johtaja Antje Rothemund noin kello 14.20. Rentoa juhlatunnelmaa päivään tuovat muun muassa DJ Vedni, nuori salolainen tubettaja Joona Hellman sekä Oliveryhtye. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen ja paikkoja rajoitetusti.


 


 


Lisätietoja:


Antti Korhonen

Kansainvälisen nuorisotyön koordinaattori

p. +358 (0)44 715 1917

antti.korhonen(at)marttinen.fi

 


Helena Vuorenmaa

Toimitusjohtaja

p. +358 (0)44 715 1922

helena.vuorenmaa(at)marttinen.fi 


 

Pyydä tarjous leiristä