Verkostoitumista nokipannukahvin äärellä

Julkaistu:

Lettu ja hilloa retkeilyastiassa.


Länsi- ja Keski-Suomen seikkailukasvatusverkoston viimeisin aluetapaaminen järjestettiin marraskuun 2018 alussa Lunkombergetin kodalla Uusikaarlepyyssä. Tapaamisen tavoitteena oli verkostoitua, löytää uusia yhteistyökumppaneita, keskustella ajankohtaisista asioista, vaihtaa ideoita ja kuulumisia sekä saada inspiraatiota muilta osallistujilta. Tapaamisen isäntänä toimi Sara Kåll Nuorisokeskus Villa Elbasta.Aloitimme tapaamisen esittelykierroksella. Paikalla oli tällä kertaa 13 osallistujaa, ja mukana oli niin järjestöjen kuin päiväkotien ja yksityisen sektorinkin toimijoita. Sara esitteli uudet seikkailukasvatuksen esitteet ja kertoi uusille jäsenille seikkailukasvatusverkostosta. Sara myös teki avotulella kasvispataa, ja paistoimme quesadilloja lisukkeeksi. Jälkkäriksi paistoimme muurikalla lättyjä, jotka syötiin puolukkahillon ja nuotiokinuskikastikkeen kera. Nokipannukahvit olivat tietysti pakolliset!

 


Ajankohtaisina aiheina sudet ja ulkoilma-podcast


Keskustelunaiheeksi tapaamisessa nousi länsirannikolla ollut susitilanne. Totesimme, että harvalla on riittävän paljon tietoa asiasta, jotta pystyisi työssään tiedottamaan opettajia ja lasten vanhempia asianmukaisella tavalla. Muutama osallistuja oli työnsä puolesta jo miettinyt sisäistä koulutusta tähän liittyen, mutta rahoituksen järjestyminen aiheutti pohdintaa. Keskustelimmekin, voisiko alueellisen seikkailukasvatusverkoston puitteissa järjestää koulutuspäivän sellaisille alan toimijoille, jotka neuvovat ja tukevat opettajia ja muita kasvattajia työssään.


Keskustelua käytiin myös ulkoilma-aiheisesta podcastista. Muutama osallistuja oli ennen tapaamista keskustellut asiasta, ja nyt pohdimme yhdessä, kuka olisi kiinnostunut lähtemään mukaan, miten toteutus käytännössä onnistuisi ja mikä olisi podcastin tarkka aihepiiri. Keskustelimme myös ulkotoiminnan tukikohteista ja siitä, miten eri kunnat tukevat eri tavalla kunnallisen alan toimijoita, kuten ulkopäiväkoteja. Tapaamiseen osallistuneet yrittäjät nostivat esiin alan sesonkimaisuutta ja sitä, miten se vaikuttaa yrittäjän arkeen.

 


Inspiroivaa tutustumista


Ryhmäkuva tapaamiseen osallistuneista.


Totesimme, että välillä on hyvä olla sellainen tapaaminen, jossa saa vapaasti keskustella alan asioita ja tutustua muihin toimijoihin. Tällä kertaa mukana oli paljon uusia osallistujia, joten myös kokoonpano oli taas uusi. Kokoonpano onkin vaihdellut tähän mennessä jokaisella tapaamiskerralla. Jokaisella kerralla olemme myös oppineet toisiltamme uutta, löytäneet uusia mahdollisia yhteistyökumppaneita sekä keskustelleet alan ajankohtaisista asioista. Pitkän sesongin jälkeen onkin mahtavaa vaihtaa kuulumisia, jakaa kokemuksia ja porukalla purkaa niitä asioita, mitä mieleen on jäänyt. Tapaamiset ovat olleet inspiroivia tapahtumia, joista on saatu uutta energiaa.


Alueverkostollamme on ollut 1-2 tapaamista vuodessa, ja tapaamiset on järjestetty eri paikkakunnilla. Verkoston perustamisen yhteydessä päätimme, että verkostotapaamiset pidetään toiminnallisina ja ulkona. Haluamme verkostoitua nokipannukahvin äärellä, tutustua eri toimintoihin, toimijoihin ja paikkoihin. Seuraava verkostotapaaminen on suunnitteilla keväälle tai alkukesälle. Paikasta ja aiheesta keskustellaan ryhmän Facebook-sivuilla.

Sara Kåll

sara.kall(at)kokkola.fi


 


 


Lisätietoja seikkailukasvatuksen alueverkostoista saat täältä.

Pyydä tarjous leiristä