Seikkailukasvatusverkoston aluetapaamisessa verkostoiduttiin meloen

Julkaistu:

Melontaretkellä


Seikkailukasvatuksen Länsi-ja Keski-Suomen alueverkoston tapaamispaikaksi valikoitui Merenkurkun maailmanperintöalue Södra Vallgrund. Tapaamisen tavoitteena oli verkostoitua, löytää uusia yhteistyökumppaneita, keskustella ajankohtaisista asioista, vaihtaa ideoita ja kuulumisia sekä saada inspiraatiota muilta. 


Aloituspaikkana oli Merten talo Raippaluodon sillan vieressä. Aloitimme tapaamisen esittelykierroksella. Paikalla oli niin järjestöjen, koulujen kuin yksityisen sektorin toimijoita. Tutustuimme Merten taloon, joka aukeaa kesällä 2018. Saimme esittelykierroksella kurkata työmaahan ja meille kerrottiin maailmanperintöalueesta.


Meloen keskustelurauhaa


Melontaretkellä


 


Ennen melontaa keskustelimme kanooteista ja muista välineistä, turvallisuudesta sekä reittien suunnittelusta. Pohjoistuulen vuoksi meloimme Raippaluodon eteläpuolella. Lähdimme melontaretkelle, jonka aikana keskusteltiin ja vaihdettiin kuulumisia. Pidimme pitkän evästauon rannalla ja keskusteluaiheeksi nousi sosiaalinen media: miten sitä käytetään, millaisia kuvia sinne laitetaan, mikä aktiviteettitaso on hyvä, miten saada lisää seuraajia ja olisiko alan koulutus hyvä verkostollemme Lähtöpaikalle palattuamme ohjelmassa oli välineiden ja kanoottien huolto.


Melontaretkellä


Tapaaminen sai paljon kiitosta siitä, että keskustelulle oli hyvin aikaa. Melontaretki oli oivallinen keskustelun muoto – välillä keskustelut olivat kahdenkeskisiä, välillä koko porukan välisiä. Oli myös helppoa vaihtaa keskustelukaveria, ja rento tahti mahdollisti syvällisiäkin keskusteluita. 


Alueverkosto toimii aktiivisesti


Alueverkostollamme on ollut yhdestä kahteen tapaamista vuodessa, eri paikkakunnilla. Verkoston perustamisen yhteydessä päätimme, että verkostotapaamiset pidetään toiminnallisina ja ulkona. Haluamme verkostoitua nokipannukahvin äärellä, tutustua eri toimintoihin, toimijoihin ja paikkoihin. Joka tapaamisessa on ollut eri kokoonpano, joten joka kerta on opittu toisiltamme uutta, on löydetty uusia mahdollisia yhteistyökumppaneita ja on keskusteltu alan ajankohtaisista asioista. Pitkän sesongin jälkeen onkin mahtavaa vaihtaa kuulumisia, jakaa kokemuksia ja porukalla purkaa niitä asioita, mitä mieleen on jäänyt. Tapaamiset ovat olleet inspiroivia tapahtumia, josta on saatu uutta energiaa.


Seuraava verkostotapaaminen on suunnitteilla syksylle. Tapaaminen on mahdollisesti lauantaina, niin että opettajia pääsisi helpommin paikalle. Paikasta, tapaamisen aiheesta ja muista käytännön asioista keskustellaan ryhmän Facebook-sivulla.


Oletko alan toimija tai opiskelija Länsi-Suomen alueella?  Meillä suljettu Facebook-ryhmä keskusteluita ja tiedonjakoa varten. Liity mukaan!


 


Sara Kåll

Pyydä tarjous leiristä