Prätkällä nuorisokeskuksiin – kesäkierros kuudessa päivässä

Julkaistu:


 


Mika Tenetz ajaa lomallaan läpi kaikki Suomen yhdeksän nuorisokeskusta. Kuuden päivän reissu alkaa Virroilta ja päättyy Kouvolaan, mutta siinä välissä Yamaha Fazer600 ja mies ehtivät koluta nuorisokeskukset niin idässä, lännessä kuin pohjoisessa aina Inaria myöten.


Tenetz työskenteli aikaisemmin Virroilla nuorisokeskus Marttisessa leirikouluvastaavana ja sosiaalista vahvistamista tukevan Nuotta-valmennuksen koordinaattorina.


– Marttinen on ollut paras työpaikkani nuoriso-ohjaajaksi valmistumiseni jälkeen. Siellä on loistavat puitteet, innovatiivisuutta, seikkailukasvatusta ja nuorisotyön erikoisosaamista, Tenetz kehuu.


Kaikki yhdeksän keskusta eivät ole Tenetzille ennestään tuttuja.


–Tiedän, että ne sijaitsevat hyvin erilaisissa ympäristöissä ja ovat painotuksiltaan erilaisia. Yhteistä keskuksille on kuitenkin pedagoginen työote.Nuorisokeskusten pedagoginen työote tarkoittaa uskoa nuorten kykyihin ja voimavaroihin ja osallisuuteen. Nuorisokeskuksissa periaatteena on, että koko talo kasvattaa ja kaikki otetaan mukaan.

 


Tenetzin kiertuekarttaMoottoripyöräily on Tenetzille elämäntapa. Hän toimi pitkään Liikenneturvan ennakoivan ajon kouluttajana. Lajissa on Tenetzin mielestä paljon samaa kuin melonnassa, laskettelussa, maastopyöräilyssä ja muissa seikkailulajeissa, vaikka moottoripyörällä liikutaan konevoimin.


– Moottoripyöräily pitää sisällään tiettyä vapauden tunnetta ja seikkailullisuutta. Suhteeni ajamiseen on muuttunut vuosien varrella rauhallisemmaksi. Ennen ajoin kesät talvet ja joka paikkaan. Nykyään otan mielelläni myös maastopyörän esiin ja ajan sillä, tai kuljen autolla.Nuorisokeskukset ovat loistavia toimintaympäristöjä


Nuorisokeskuskierros prätkällä starttaa kolmas kesäkuuta, joka on Tenezin viimeinen lomaviikko hänen nykyisessä hankepäällikön tehtävässään, josta hän jatkaa kohti uusia tuulia.– Perustin toiminimen, joka tarjoaa muun muassa koulutusta ja yksilö -ja ryhmävalmennusta. Nuorisokeskukset ovat loistavia ympäristöjä järjestää kaikenlaista toiminnallisuutta, niistä saa majoituksen ja ruuat sekä tarvittaessa valmiita ohjelmia. Moottoripyörämatka Suomen suvessa starttaa Virtain Marttisesta ja etenee Keski-Suomeen Kannonkosken Piispalaan, joka on kokonsa puolesta nuorisokeskusverkoston suurin keskus. Yöksi mies jatkaa Kokkolaan merelliseen ja somaan Villa Elbaan.


Tiistaina vuorossa on myös Pudasjärven Pikku-Syöte tunturimaisemissa ja keskiviikkona Vasatokka Inarin Muddusjärven rannassa. Torstaina Tenetz ajaa Kuusamon vaaramaisemiin Oivankiin. Perjantaina matka jatkuu Nurmekseen, Pielisen rannalla sijaitsevaan Hyvärilään ja sieltä Rautavaaralle Metsäkartanoon, joka sijaitsee keskellä kaunista ja puhdasta erämaaluontoa. Lauantaille jää vielä matka Kouvolan Anjalaan, Ankkapurhan historialliseen kulttuurimaisemaan.


#nuorisokeskuskierros2019 #kesälläkeskuksiin #prätkällä #suomensuvi #nuorisotyö #uusiatuulia


Mika Tenetz

Mika Tenetz lähtövalmiina.

Pyydä tarjous leiristä