Erätarvikkeista futuristisiin seikkailusovelluksiin

Julkaistu:

seikkailukasvatusverkosto pirkanmaa


Pirkanmaan seikkailukasvatuksen alueverkosto tapasi 2. toukokuuta teemalla ”Merinoboxereista retkikeittimiin ja geokätköihin”. Vuoden 2019 tapaamisten sisällöissä näkyy vahvasti toiminnallisuus ja menetelmien jakaminen. 


Jyri Blomqvist piti erätarvikeosuuden ja Sami Husari kertoi verkostolle tekniikan mahdollisuuksista seikkailukasvatuksen tukena. Seppo.io-sovellus ja vr-lasit nostivat mielenkiintoisia keskusteluita tekniikan hyödyntämisessä seikkailukasvatuksen parissa.Erätarvikkeissa esiin nousi lukuisia vinkkejä, joista tässä muutama nosto:


  • merinovillapaita ( ei haise, kuivuu nopeasti)
  • kuksa (fiiliksen takia)
  • irtoremmi (korjaus, ensiapu, kuivapussi, turvallisuus)
  • riippumatto (väsymys)
  • termospullo (ruoka, lämpö makuupussissa).

     


Seppo.io on seikkailuratojen rakentamispeli


Seppo.io-sovelluksen avulla voi luoda luoda interaktiivisia seikkailuratoja maastoon tai sisätiloihin. Peli on suomalaisten erityisopettajien ja kehittämä ja kasvatusnäkökulma on huomioitu hyvin.


Sovellus taipuu sekä nuorisopalveluiden, erityisnuorisotyön, koululuokkien, senioriryhmien ja perhetyön käyttöön. Sovelluksen käytöstä metsämaastossa on hyviä kokemuksia ja se on hyvä väylä avata keskustelua lasten ja nuorten pelikulttuurista ja pelaamisesta vanhempien suuntaan. Peli muistuttaa jonkin verran Pokemon go -peliä.Seppo.io toimii selaimella tabletilla, tietokoneella ja kännykällä. Pelin lisenssi maksaa tällä hetkellä 125 euroa vuodessa. Pelialusta on yksinkertainen ja hyviä tutoriaaleja löytyy Youtubesta. Seikkailuradan suunnitteluun ja toteutukseen on hyvä varata riittävästi aikaa ja erityisesti pelin taustatarinaan kannattaa panostaa.


Seppo-peliin on hyvä liittää muita ulkoiluharrastuksia, kuten geokätköilyä.Tapaamisessa oli mahdollisuus tutustua myös VR-laseihin. Lähiaikoina on tarkoitus kokeilla, miten VR-lasien ja 360-kameran avulla voisi tuottaa luontokokemuksen sellaiselle lapselle, joka ei syystä tai toisesta luontoon pääse.


Vr-lasit


Verkostossa on huikea määrä osaamista, jota halutaan jatkossa hyödyntää enemmän. Siksipä kannattaakin laittaa mietintämyssyyn pohdittavaksi, olisiko sinulla kenties joku teema tai hieno paikka, jonka parissa voisimme verkostolla kohdata! Verkostotapaamisia voi järjestää myös useamman toimijan yhteistyönä! Teksti ja kuvat: Niina RautiainenPirkanmaan seikkailukasvatusverkostoSeikkailukasvatus.fi

Pyydä tarjous leiristä