Perhelomalla nuorisokeskuksessa

Julkaistu:

Perheen kanssa lomailu voi toisinaan kysyä enemmän voimavaroja kuin ruuhkavuosiarki korkoineen. Vaan ei tällä kertaa! Perheellämme oli mahdollisuus viettää viimeinen lomaviikko ennen arjen alkua Nuorisokeskus Metsäkartanolla Rautavaaralla. Metsis vetoaa perheen aikuisiin huikealla harjumaisemallaan ja sijainnillaan Ylä-Keyrityn rannalla. Perheen pienokaiset odottivat – "innostuksesta vipattaen", kuten 4-vuotiaamme totesi – hiekkarantoja ja Metsiksen monipuolisia lasten ja nuorten tarpeiden mukaan rakennettuja palveluita ja tiloja.


Makoisasti majoittuenPerhelomalaisten majoittuminen nuorisokeskuksissa tapahtuu leirintäalueella, tasokkaissa nuorisokeskustiloissa tai pienemmissä mökeissä. Me vuokrasimme käyttöömme kuvan rakennuksessa sijaitsevan Vadelma-lomahuoneiston, joka sopi perheemme tarpeisiin kuin nakutettu. Valoisat ja avarat tilat, kaksi WC:tä, parvi, puulämmitteinen sauna ja terassi takasivat mukavan ja hermoja kiristämättömän majoituksen perheloman aikana. Tapasimme Metsiksellä myös useampia asuntoautollisia perheitä, jotka olivat saapuneet Rautavaaralle yöpymään nuorisokeskuksen leirintäalueella. 


Ohjelmantäyteisinä lomapäivinä perheemme hyödynsi Metsiksen ruokapalveluita, mutta pääsääntöisesti valmistimme aamu- ja iltapalat itse lomahuoneistossamme ja lämpimät ruokamme hiekkarannan nuoriopaikoilla. Nuorisokeskusten ruokapalvelut ovat kuitenkin oiva lisäpalvelu perheille, jotka haluavat keskittyä täysipainoisesti lomailuun ja retkeilyyn. Valmiiseen pöytään astelussa on kuitenkin aina hieman luksusta!


Riemukkaasti retkeillenSuomen nuorisokeskukset sijaitsevat pääsääntöisesti luonnonläheisillä paikoilla. Lapsemme tutustuivat harjumaisemaan lasten luontopolulla sekä testasivat tasapainoaan ja ongelmanratkaisutaitojaan metsään rakennetulla köysiradalla ja metsäparkour-alueella. Raikuvimmat naurut kuultiin Metsiksen monipuolisessa leikkipuistossa riekkuessa. Metsäretkellä maisteltiin lakkoja, etsittiin keltavahveroita ja bongattiin syksyn ensimmäiset merkit. Lasten ehdoton suosikkipaikka oli Metsäkartanon kupeesta löytyvä suuri hiekkaranta. Varasimme useampana päivänä rannalla sijaitsevan pienen rantasaunan, joten pulikoiminen pilvisemmälläkin säällä oli mukavaa, kun välillä pääsi rantasaunan pehmeisiin löylyihin lämmittelemään. Lainasimme myös Metsiksen soutuvenettä ja kävimme kokeilemassa kalaonneamme mato-ongilla. Kalaa emme tällä kertaa saaneet nostettua, mutta veneily Ylä-Keyrityllä oli hauskaa puuhaa sekin.Sateisina päivinä tutustuimme Metsiksen monitoimitiloihin. Testasimme kiipeilyseinää, otimme hien pintaan sählymatsissa ja kokeilimme, kenellä on perheen paras keilasihti. Metsiksen keramiikkapajalla perheen hulivilikin rauhoittui muutamaksi tunniksi savitöiden äärelle. Keramiikkapajakokeilu antoi vanhemmille idean hankkia klöntit savea myös kotiin, sillä muovailuvahat kaikessa pehmeydessään on jo niin nähty ja koettu juttu.Onnistunut perheloma nuorisokeskuksessaMetsiksen mukavien kokemusten siivittämänä perheemme päätti yksissä tuumin kokeilla kaikkia Suomen nuorisokeskuksia perhelomakohteena. Nuorisokeskukset sijaitsevat monipuolisesti ympäri Suomen: pohjoisen tuntureista Suomenlahden rantoihin. Kenties jo ensi keväänä pidennämme talvea pohjoisen kohteissa opetellen lumilautailun alkeita. 


Kiinnostaisiko sinua perheloma nuorisokeskuksessa? Kysy erilaisista vaihtoehdoista tarjouspyyntölomakkeella!

Pyydä tarjous leiristä