Koulurauha 2018: Kouluviihtyvyys syntyy pienillä teoilla

Julkaistu:

Koulurauha 2018 tapahtumassa Tanhupallo esiintyy


Tänä vuonna valtakunnallinen Koulurauha julistettiin 22.8.2018 Vantaalla. Koulurauhan julistuksen tavoitteena on luoda kouluihin hyväksyvä ja turvallinen ympäristö, jossa jokainen huomataan omana itsenään ja toisia tuetaan ja autetaan. 


Alueen päiväkodeista, kouluista ja oppilaitoksista koottu oppilastyöryhmä oli ideoinut tapahtuman teemaksi "Sinä voit vaikuttaa. – Hymykin auttaa . Koulurauhan julistustekstin tarkoituksena on tuoda lapsilta ja nuorilta vertaisilleen viesti ja muistutus siitä, että viihtyisä ja turvallinen ilmapiiri päiväkodissa, koulussa ja oppilaitoksessa syntyy koko yhteisön yhteistyöllä. 


Pienet teot – suuri vaikutus


Koulurauhan julistus 2018


Koulurauhan julistus korosti sitä, että pienillä mukavilla teoilla on suuri vaikutus koulun ilmapiiriin. Esimerkiksi hymyilemällä vastaantulevalle tai tervehtimällä luokkakaveria voi tehdä jonkun päivästä paremman. Sillä että ei kiusaa, on kaikille kiva kaveri ja hyväksyy kaikki sellaisina kuin he ovat, on iso merkitys päiväkodin ja koulun ilmapiiriin, muistuttivat vantaalaiset oppilaat koulurauhan julistuksessaan. Oppilaat myös kertoivat, että esimerkiksi sosiaalisessa mediassa voi levittää hyvää mieltä ja vaikuttaa muiden päivään kommentoimalla mukavasti ja kannustavasti jonkun kuvaan.


Varhaiskasvatus mukaan Koulurauhan julistukseen


Koulurauha 2018


Paikkakunnalta toiselle vuosittain kiertävä Koulurauha julistettiin jo 28. kerran. Tänä vuonna myös päiväkodit oli kutsuttu mukaan julistamaan Päiväkotirauhaa.


Toiminnallinen Koulurauha-toriKoulurauhan julistustapahtumaan rakennettiin tänä vuonna oppilaiden ideoiden pohjalta toistamiseen toiminnallinen Koulurauha-tori, jossa tapahtumassa vierrailleet lapset ja nuoret opettajineen saivat kokeilla erilaisia toiminnallisia aktiviteetteja. Koulurauha-torin toimintapisteillä harjoiteltiin vuorovaikutus- ja yhdessä työskentelyn taitoja erilaisilla toiminnallisilla menetelmillä iloisessa Koulurauha-hengessä. Toiminnalliset pisteet osoittivat hienosti sen, miten oppilasryhmät ovat innokkaasti mukana erilaisissa tehtävissä, jotka edellyttävät yhteistyötä ja vuorovaikutusta. Toiminnalliset menetelmät ja ulkona oppimisen mahdollisuudet lisäävät tutkitusti iloa, yhteishenkeä ja oppilaiden osallisuutta koulussa, joihin myös uusi opetussuunnitelma kannustaa. 


 


Koulurauha.fi


Aineistoja Koulurauhatyön tueksi


 

Pyydä tarjous leiristä