Tiedote: Marttiseen voi tutustua virtuaalisesti etäisyyksienkin takaa

Julkaistu:

Nyt julkaistun virtuaaliesittelyn on tarkoitus helpottaa leirikoulujen, leirien, kokousten tai juhlien suunnittelua antaen mahdollisuuden tutustua tiloihin ja alueeseen ennalta, vaikka etäisyydet olisivat pitkät tai aikataulut kiireiset.

Nuorisokeskus Marttisessa leirit, leirikoulut ja aktiviteetit ovat aina tavoitteellisia. Tavoite voi olla uuden oppiminen, omien rajojen ylittäminen, ryhmähengen kehittäminen tai vaikka hauskanpito yhdessä. Tärkeä osa toiminnassa tapahtuu aina paikan päällä Marttisessa, mutta jo ennen pandemiaa kestävän toiminnan kehittäminen toi ajatuksia toteuttaa tuote, joka toteuttaa edellä mainittuja tavoitteita virtuaalisesti – virtuaalinen leirikoulu. Tämä on työnimi tuotteelle, joka on kuitenkin toimiva yrityksille, yksittäisille käyttäjille, kouluttajille leirikoulujen ja leirien lisäksi. Torstaina 17.11.2022 Marttinen julkaisi websivuillaan alueestaan virtuaaliesittelyn, joka ensimmäinen asiakkaille näkyvä askel kohti tavoitetta.

Nuorisokeskus Marttinen on yksi Suomen nuorisokeskuksista, joita on kaikkiaan yhdeksän pohjoisesta Vasatokasta Inarissa etelän Anjalaan Kouvolassa. Nuorisokeskukset ovat opetus- ja kulttuuriministeriön valvomia ja tukemia toimijoita, jotka toteuttavat onnistumisen ja itsensä ylittämisen fiilistä nuorille turvallisessa ympäristössä, jossa kaikilla on hyvä olla.

Nyt julkaistun virtuaaliesittelyn on tarkoitus helpottaa leirikoulujen, leirien, kokousten tai juhlien suunnittelua antaen mahdollisuuden tutustua tiloihin ja alueeseen ennalta, vaikka etäisyydet olisivat pitkät tai aikataulut kiireiset. Nuorisokeskus Marttisen myydyin tuote on nuorten leirit ja leirikoulut. Virtuaaliesityksen avulla lasten ja nuorten vanhemmat, vaikka nuorten kanssa yhdessä pääsevät tutustumaan, millaiseen ympäristöön leirille ollaan lähdössä. Samalla myös madalletaan kynnystä lähteä tapahtumiin ja leireille, koska vähänkin tutumpaan ympäristöön on helpompi lähteä.

Virtuaalinen esittely on askel kohti tavoitteellista virtuaalista leirikoulua. Marttisessa paikan päällä olevat tavoitteelliset leirit ovat edelleen tärkein tuote tulevaisuudessakin, mutta virtuaalisesta leirikoulusta kehitetään apuväline, jolla leirin vaikuttavuutta voidaan lisätä.

– Leiri voi esimerkiksi alkaa jo viikkoa aiemmin ennen saapumista Marttiseen ja jatkua viikon sen jälkeen. Eli se voi olla osa paikan päällä tapahtuvaa leiriä. Myöskään kaikkialta maailmasta ei ole mahdollista joko taloudellisten tai turvallisuusedellytysten vuoksi matkustaa Marttiseen ja heille leirikoulu voitaisiin toteuttaa kokonaisuudessaan virtuaalisesti. Näin suomalaista koulutus- ja tekemällä oppimisosaamista voidaan tarjota laajemmin, edullisemmin ja myös ympäristöä säästäen, kertoo Marttisen myynti- ja markkinointipäällikkö Jari Ahola.

Todella paljon tietoa mahdollisuuksista nyt ja tulevaisuudessa Nuorisokeskus Marttinen sai olleessaan mukana Tampereen ammattikorkeakoulun Virma – hankkeessa. Marttisen yhteystyökumppani virtuaaliesityksen toteuttamisessa ja asiantuntijana on Flycam Oy. Flycam Oy on 360-virtuaalitoteutusten edelläkävijä Suomessa ja heillä on takanaan useita kymmeniä eri kokoluokan sekä käyttötarkoituksen toteutuksia. 360-virtuaaliesityksien tarjonta on yleisesti varsin laaja ja Flycam Oy tarjoaa erityisasiantuntijana erittäin korkealaatuisen sekä kokonaisvaltaisen palvelun. 

Tutustu Nuorisokeskus Marttiseen virtuaalisesti tästä. 

Myös Nuorisokeskus Villa Elbaan voi tutustua virtuaalisesti tästä.

Pyydä tarjous leiristä