Suomen suurin ulkona oppimisen tapahtuma ULOS-UT-OUT rakentaa siltoja kestävään tulevaisuuteen

Julkaistu:

Tule innostumaan ulkona oppimisesta ja rakentamaan yhdessä erilaisia siltoja kestävään tulevaisuuteen 13.-15.6.2023 Nurmekseen. ULOS-UT-OUT -tapahtuma opettajille ja kasvattajille järjestetään jo kolmatta kertaa isolla yhteistyöllä. Aikaisempien tapahtuman järjestäjien lisäksi tänä vuonna on mukana myös LUMA-päivät. 

Jenni Haukio.

Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio, joka tervehtii tapahtuman osallistujia: ”Luonto opettaa meille uutta joka päivä, ja on myös mitä innoittavin oppimisen tila. ULOS-UT-OUT -tapahtuma luo erinomaisen mahdollisuuden herättää keskustelua luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä kestävän elämäntavan merkityksestä tulevaisuutemme turvaajana.” 

Professori Sean Blenkinsopin (Simon Fraser University, Kanada) puheenvuorossa ulko-opetus asettuu ekososiaalisen kulttuurimuutoksen keskiöön. Puhe pohjaa hankkeeseen, jonka tavoitteena oli auttaa Kanadaa ”elämään maan kantokyvyn rajoissa”.

Ulko-opetus voi luontosuhdetta vahvistamalla edistää muuttuvassa maailmassa tarvittavien kestävien elämäntapojen oppimista”, kertoo tapahtuman koordinaattori Maija Ihantola

Ulkona oppiminen katkaisee istuvan elämäntavan ja tarjoaa moniaistisia kokemuksia, jotka rakentavat oppijalle vahvemmat muistijäljet, sekä lisää mahdollisuuksia ryhmänä toimimiseen ja osallisuuteen”, erityisluokanopettaja ja Suomen ympäristöopisto SYKLIn kouluttaja Ulla Myllyniemi muistuttaa.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan.


LISÄTIETOJA: 
Maija Ihantola
Koordinaattori, ULOS-UT-OUT
p. 041 5368 232
maija.ihantola@luontokoulut.fi

Median edustajat voivat ilmoittautua seuraamaan  tapahtuman ohjelmaa paikan päällä tai etäyhteydellä. Järjestämme myös mahdollisuuksia haastatella tapahtuman esiintyjiä ja osallistujia. Ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt tapahtuman koordinaattorille.

Pyydä tarjous leiristä