Seikkailukasvatuksen uusi kehittämistyöryhmä esittäytyy – Tero Lämsä aloittaa puheenjohtajana

Julkaistu:

Seikkailukasvatuksen kehittämistyöryhmän tavoitteina ovat alan toimintaedellytysten ja koulutuksen turvaaminen, toimijoiden verkostoitumisen edistäminen sekä menetelmän tunnettuuden ja käytön lisääminen. Kehittämistyöryhmä kerää alan toimijoita yhteen ja linjaa vuosittain kehittämisen painopisteet, joita tänä vuonna ovat:

  • Tutkimuksen vahvistaminen ja yhteistyö korkeakoulujen kanssa 
  • seikkailukasvatuksen tunnettuus ja yhteistyön käynnistäminen hyvinvointialueiden kanssa 
  • Seikkailukasvatuspäivien järjestäminen yhteistyössä Vierumäen Urheiluopiston kanssa
  • kansainvälisissä verkostoissa toimiminen
  • hyviksi havaittujen seikkailukasvatuksen toimintamallien kokoaminen Mappa.fi -palveluun.

Ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran tammikuussa ja tapaamisessa keskustelua herätti muun muassa luonnossa toteutettavan seikkailukasvatuksen ja -terapian aseman edistäminen hyvinvointialueilla. Vaikka nyt ovat isot säästöt käynnissä, nähdään tässä murroksessa myös mahdollisuus. Seikkailukasvatukselliset menetelmät ovat toimivia, tehokkaita ja edullisia – etenkin, kun aletaan puhua kalliista kohdennetuista sosiaali-ja terveyspalveluista. Kehittämistyöryhmä suunnitteli järjestävänsä myös lyhyitä, ilmaisia webinaareja Mappa.fi- palveluun.

– Olemme huomanneet, että opettajille kannattaa tarjota matalalla kynnyksellä ja lähiluonnossa toteutettavia menetelmiä ja vinkkejä. Haluamme jatkossa kohdentaa toimintaa myös nuorempiin lapsiin, sillä varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ammattilaisten keskuudessa seikkailukasvatukselle on tilausta, SNK ry:n kehittämispäällikkö Heli Eischer kertoo.

Seikkailukasvatukselliset menetelmät ovat toimivia, tehokkaita ja edullisia.

Kehittämistyöryhmän puheenjohtajana aloittaa Humanistisen ammattikorkeakoulun seikkailukasvatuksen lehtori ja tutkintovastaava Tero Lämsä. Uusia jäseniä ryhmässä ovat Taru Lindgren ja Oskari Koivisto ja jatkavia jäseniä Arto Tiihonen, Rasmus Lundén, Ville Turunen, Valtteri Liimula, Tommi Haapakangas, Niina Rautiainen, Maija Ihantola, Lauri Kuhmonen sekä SNK ry:n työntekijät Heli Eischer, Eija Pietilä ja Timo Sipilä. Tavoitteena on, että kehittämistyöryhmä kokoaa yhteen monipuolisesti seikkailukasvatuksen eri toimintakenttien ammattilaisia eri puolilta Suomea. 

Tutustu tarkemmin kehittämistyöryhmään

Toimintasuunnitelma 2024

Pyydä tarjous leiristä