Ulos – Ut – Out! -ulkona oppimisen kansainvälinen suurtapahtuma starttaa Turussa

Julkaistu:

Kaksipäiväinen kansainvälinen ulkona oppimisen suurtapahtuma Ulos – Ut – Out! varustaa 500 kasvatus-, nuoriso-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja opiskelijaa uusilla ulkona oppimisen eväillä. Tapahtuman yli sadasta luennosta ja toiminnallisesta työpajasta jokainen osallistuja voi poimia tarvitsemiaan työkaluja työnsä tueksi ja kehittämiseksi, toteaa tapahtumakoordinaattori Maija Ihantola.


Ulos – Ut – Out! -suurtapahtuman avajaisia vietetään Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2017 Turun linnassa. Tapahtuma jatkuu samana iltana ja seuraavana päivänä luonnon helmassa Nuorisokeskus Ahtelassa Sauvossa.


– Luvassa on huippuluentoja linnan saleissa, käytännön työkaluja ulkona oppimiseen sekä innostavia kohtaamisia ja keskusteluja osallistujien kesken. Työpajoissa keskeistä ovat ympäristö-, seikkailu- ja metsäkasvatuksen sekä muut ulkona oppimisen menetelmät. Koulutuksellista antia täydentävät  monipuoliset luontoelämykset ja majoitus luonnon helmassa, Maija Ihantola kertoo.


Teemana suomalainen luonto


Ulos – Ut – Out! vastaa akuutteihin yhteiskunnallisiin haasteisiin, kun opetussuunnitelmauudistukset edellyttävät kasvattajilta ja opettajilta uutta osaamista ja globaali ilmastosopimus vaatii toimia kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Tapahtuman lähtökohtana on uudenlainen yhteistyö ympäristö-, seikkailu- ja metsäkasvatusalan valtakunnallisten ja tunnustettujen toimijoiden kesken. Alan tuorein tutkimustieto, parhaat ideat ja pedagogiset menetelmät jalkautetaan kasvatuksen, koulutuksen, nuorisotyön ja sosiaalialan parissa työskenteleville ammattilaisille turvallisen luonnossa tapahtuvan opetus-, kuntoutus- ja kasvatustyön tueksi.


– Liikkuminen luonnossa on ihmiselle luontaista toimintaa, joka lisää hyvinvointia. On tärkeää rakentaa lasten elinikäistä liikumisen iloa, toteaa yksi tapahtuman pääpuhujista, kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka.


– Tapahtumaohjelman aiheet vaihtelevat historiasta tulevaisuuteen, metsästä mereen ja kaupunkiympäristöön. Luonnosta saatava hyvinvointi, kestävä elämäntapa, osallisuus ja vaikuttaminen ovat monimuotoisen tapahtuman kantavia aiheita, Maija Ihantola kuvailee.


 


Lisätietoja


Ulos – Ut – Out! yhdistää ensimmäistä kertaa neljä tapahtumaa: vuosittain järjestettävät Ympäristökasvatuspäivät ja Seikkailukasvatuspäivät sekä joka toinen vuosi järjestettävät Mitt i Naturen -tapahtuman ja Kasvatus metsässä -foorumin. Tapahtuma on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa ja Euroopan Kestävän kehityksen viikkoa. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä: FEE SuomiSuomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto rySuomen ympäristöopisto Sykli OySuomen nuorisokeskusyhdistys ja Valtakunnallinen seikkailukasvatusverkostoSuomen MetsäyhdistysFinlands Svenska Idrott rfWWF Suomi ja Valonia.


Maija Ihantola

tapahtumakoordinaattori

Ulos–Ut–Out!

Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry

puh. 041 536 8232

maija.ihantola@luontokoulut.fi

www.ulos2017.fi

Pyydä tarjous leiristä