Ideapiknik kokoaa alueen nuorisoalan toimijat Nuorisokeskus Hyvärilään

Julkaistu:

Nuorisoalan Ideapiknik on suosittu verkostoitumistapahtuma alan toimijoille. Nyt piknik järjestetään ensimmäistä kertaa Nurmeksessa Nuorisokeskus Hyvärilässä ja se kokoaa yhteen 40 alueen nuorisoalan vaikuttajaa, iloitsee Nuorisokeskus Hyvärilän alueellisen nuorisotyön koordinaattori Marja Moisala.


Suomen nuorisokeskusyhdistyksestä lähtöisin oleva Nuorisoalan Ideapiknik tarjoaa innostavan kohtaamispaikan alan ammattilaisille. Piknik-eväiden sijaan osallistujat tuovat mukanaan idean nuorisotyöstä tai tulevat paikalle verkostoitumaan ja inspiroitumaan muiden ideoista.


– Nuorisokeskus Hyvärilässä viltteillään muun muassa kansainvälisen nuorisotyön, työnohjauksen ja nuorten osallisuuden tiimoilta, kertoo Moisala.


Haja-asutusalueilla vireää nuorisotyötä


Haja-asutusalueilla asuvien nuorten elämän tarkastelu määrittyy valitettavan usein kaupunkikeskeisesti syrjäseutujen elämän ja arjen kurjuuskertomukseksi. Vaikka harvaan asutun alueen elämänehdot toki asettavat omat haasteensa, on maaseutumaisilla vireää nuorisotoimintaa, joka ei aina tule ilmi harvaan asuttujen alueiden nuorten elämää kuvaavissa kertomuksissa. 


–  Suomen nuorisokeskukset ovat alueensa edelläkävijöitä nuorisotyön toimijana ja kehittäjänä. Nuorisotyön kehittämisessä korostuvat kansainvälinen nuorisotyö, kehittämishanketoiminta sekä verkostoituminen nuorisojärjestöjen ja nuorisoalan oppilaitosten kanssa. Kouluyhteistyö sekä alueelliset nuorisotyön palvelut ovat kiinteä osa Suomen nuorisokeskusten toimintaa, Marja Moisala tarkentaa.


Hyvärilän nuorisokeskuksessa on tämän vuoden alusta alkanut merkittävä harvaan asuttujen alueiden nuorisotyön kehittämishanke Innostavaa yhteistyötä. Kaksivuotisessa hankkeessa vahvistetaan nuorisokeskus Hyvärilän ja nuorisokeskusverkoston roolia alueellisen nuorisotyön kehittämiskeskuksena. Keskiössä on maaseutumaisen nuorisotyön kehittäminen ja palveluiden saatavuuden turvaaminen harvaan asutuilla alueilla, joissa nuorille suunnatut palvelumuodot ovat suppeampia kuin suuremmilla paikkakunnilla. 


– Kantavana ajatuksena Innostavaa yhteistyötä -hankkeessa on verkostoituminen ja aktiivisten yhteistyöfoorumeiden luominen Pohjois-Karjalan ja Kainuun alueen nuorisoalan toimijoiden kanssa. Nuorisoalan Ideapiknik on yksi toimenpide nuorisokeskus Hyvärilän, kolmannen sektorin ja kunnallisen nuorisotyön yhteistyön lisäämiseksi, Moisala kertoo.


Lisätiedot:

Marja Moisala

Alueellisen nuorisotyön koordinaattori

puh. 050 331 7468

marja.moisala(at)nurmes.fi


 


Avainsanat: nuorisotyö, nuoret, kehittämishanke, Innostavaa yhteistyötä

Pyydä tarjous leiristä