Suomen nuorisokeskuksissa julistettiiin lasten joulurauha

Julkaistu:

Metsäkartano joulurauha

Suomen nuorisokeskuksissa julistettiiin lasten joulurauha 28. marraskuuta, nyt jo toistamiseen kaikissa yhdeksässä nuorikeskuksessa samana päivänä. Kauniisti valaistut metsäpolut, tontut, eläimet ja joulumaistelut ilahduttivat lapsia monessa nuorisokeskuksessa, jossa julistuksen ympärille rakentui yhteisöllinen tapahtuma.

 


1. Ulkoilua jouluvaelluksella, joulupuuroa – ja pukki!


Kouvolassa Nuorisokeskus Anjalassa joulutunnelmaan virittivät jouluvaellus, tonttukylä, joulupuurotarjoilu ja joulupukin vierailu. Jouluvaelluksen suunnitteluun ottivat osaa kansainvälisessä vapaaehtoistyössä (ESC –European Solidarity Corps) olevat nuoret.


Nuorisokeskusten joulurauhan julistus perustuu lasten toiveisiin hyvästä joulusta. Joulurauhan julistuksen luki Hope – Yhdessä & Yhteisesti ryn valtakunnallinen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.


Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Anjala Elää -yhdistys järjesti joulupuurotarjoilun ja paikallinen K-Supermarket glögiä. Tarhakallion ratsutila järjesti maksusta poniajelua.– Kävijöitä oli yli 200, kertoo nuorisokeskuksen kehittämispäällikkö Kirsi Sali.

 


Anjalan joulrauhan julistus


 


2. Koululaiset ja eskarilaiset Taikametsässä


Nuorisokeskus Metsäkartanolla tapahtumaan osallistui Rautavaaran alakoulun väki eskarilaisista kutosluokkalaisiin.


– Joulurauhan julistus laadittiin vitos–kutos luokan oppilaiden kanssa yhdessä. He saivat itse kertoa mitkä asiat ovat heidän joulussaan tärkeitä ja mikä tuo joulurauhan, kertoo nuorisotyön koordinaattori Hannele Turunen.


Taikametsässä eskarilaiset kiersivät lasten luontopolun ja tutustuivat sen talviseen asuun. Siellä luettiin myös eläinten joulurauhan julistus, ruokittiin metsän eläimiä ja nautittiin eväitä.


– Varsin pidetty oli huikea ilotulitus joka oli yllätys osallistuville lapsille. Myös alakoulun yhteinen joulujuhla vietettiin samalla meillä täällä Metsäkartanolla. ️Metsäkartano joulurauha


3. Poniajelulta kynttiläuinnille


Keski-Suomessa lasten joulurauhan julistus toteutettiin Nuorisokeskus Piispalan Pieneläinkoti Pihkassa. Mukaan kutsuttiin kaikki Kannonkosken koulun oppilaat ja vanhemmat. Tapahtuma alkoi klo 17 joulurauhan julistuksella, joka luettiin Pihkan portailla kuulijoille. Joulurauhan julistuksen jälkeen osallistujat pääsivät kiertämään Pihkan eläinten luona, ja ulkoiluttamaan tonttulakkiin sonnustautuneita vuohia.– Tarjolla oli myös poniajelua ihanan shetlanninponin Smillan vetämissä jouluisissa ponikärryissä. Perheille oli tarjolla piparia ja glögiä, ja pieneläinkodin pihasta lähti tunnelmallinen kynttiläpolku luontoon, kertoo Marja Vilander Piispalasta.Piispalan joulu

Joulurauhan julistuksen jälkeen osallistujilla oli mahdollisuus osallistua kynttiläuintiin. Koko uimahalli oli valaistu kynttilöillä ja jouluisilla valoilla, ja osallistujilla oli mahdollisuus rentoutua vedessä kelluen rauhallista musiikkia kuunnellen.


 


4. "Kynttilöitä, iloa ja olo, että on turvassa"


Tänä vuonna nuorisokeskus Marttisessa joulurauhan julistuksen toteuttivat kansainväliset vapaaehtoiset, jotka tekivät myös oheisen videon. Nuoret kertovat videolla, mitä heidän haastattelemansa lapset odottavat joululta.

  


>

 


 


 


 


 5. "Joulurauha on…Saa rauhassa leikkiä ja riehua"!


Kokkolassa nuorisokeskus Villa Elbassa lapset pääsivät leipomaan ja kertomaan ajatuksiaan joulurauhasta. 

  Toivotamme joulurauhaa,Suomen nuorisokeskukset

Pyydä tarjous leiristä