Nuorisokeskus Piispalaa 27 vuotta johtanut Kari Hietaharju jää eläkkeelle

Julkaistu:

Kari Hietaharju ja Annariitta

Kari Hietaharju vaimonsa Annariitan kanssa. Myös Annariitta työskenteli nuorisokeskus Piispalassa.

 


Tammikuussa eläkkeelle jäävä Kari Hietaharju toimi Nuorisokeskus Piispalan johtajana ansiokkaat 27 vuotta. Karin vahvan näkemyksen ja rohkeuden ansiota on, että Piispalasta kehittyi Suomen suurin nuorisokeskus.


Karin työpäivät alkoivat aamulla aikaisin: töihin hän saapui vuodenajasta ja säästä riippumatta aina polkupyörällä. Kari osallistui talon tehtäviin hyvin monipuolisesti, ja joskus hänet nähtiin myös sellaisissa töissä mukana, joita ei heti ajattele johtajan rooliin kuuluviksi. Moni Piispalan työntekijä on varmasti nähnyt johtajan olleen vuosien aikana mukana esimerkiksi puunkaadossa, aidanrakennuksessa ja luuta kädessä kiviä lakaisemassa.


Karin viimeisenä työviikkona työntekijät keksivät silti vielä liudan työtehtäviä, joita johtajamme ei vielä ole Piispalassa tehnyt. Yllättävintä kaikista, Kari joutui pukemaan päällensä Piispalan henkilökunnan t-paidan! Maanantaiaamuna Kari luuli, että päivä kuluisi tuttuun tapaansa. Heti aamutuimaan Kari kuitenkin yllätettiin ja laitettiin uudenlaisiin töihin. Ihan alkuun hän pääsi jäänajoon jäähallille. Kari istui siis jääkoneeseen ja työt alkoivat. Hetken aikaa hallintalaitteita tutkittuaan kone lähti käyntiin, ja uutta kiiltävää jäätä alkoi syntyä! Karissa on selvästi piilotettua osaamista, sillä kyllähän tuolla jäällä kelpaisi luistella vaikka maajoukkueen.Kari jääkoneellaJäänajon jälkeen johtaja pääsi siivoamaan uimahallia ammattitaitoisen Marikan opastuksella. Ja sinnehän ei mennä ilman henkilökunnan STAFF-paitaa. Kari oli juuri mennyt möläyttämään, ettei koskaan ollut kyseistä paitaa pukenut päällensä – no nyt on. Ja hyvää jälkeä hän teki myös siivouksen osalta, vaikka pientä jännitystä ilmassa olikin siitä, että putoaako siivouskone ajamisen tuiskeessa uima-altaaseen.

Kari siivouskoneellaKari pääsi myös Piispalan leipomoon töihin. Leipurinpuku päälle ja hattu päähän! Kari sai koristella oman täytekakkunsa, joka oli määrä tarjoilla koko henkilökunnalle iltapäivällä. Lopputulos yllätti kaikki! Johtajan taitoa ja luovuus oli aivan omaa luokkaansa!  

 


Kari koristelee

 


Iltapäivällä koko henkilökunta, Piispalan johtokunta sekä kunnan edustus oli kutsuttu juhla-aterialle, jossa tarjoiltiin pihallamme loimutettua lohta ja Karin koristelemaa kakkua. Ohjelmassa oli myös monia jäähyväispuheita, kiitoksia sekä muistamisia koko perheelle. Tunteet olivat pinnassa itse kullakin, eikä kyyneliltä vältytty. Tunnelma oli lämmin ja haikea.


Kari sai pari päivää aikaa toipua ja sitten olikin hänen vuoronsa laittaa työntekijät kiperään tilanteeseen, sillä luvassa oli kuplajalkapallo-turnaus! Mustelmia, hikeä ja naurua! Kari voitti ylivoimaisesti taklauskuninkuuden, ja sääntöjä venytettiin hänen toimestaan ehdottomasti eniten. Hikisen turnauksen jälkeen siirryttiin ansaitusti Torpalle ja perinnesaunaan saunomaan ja paljuilemaan loppuillaksi.


Perjantaina 22. marraskuuta oli Karin viimeinen työpäivä. Samalla se oli myös Piispalan uuden johtajan Ville Peltoniemen ensimmäinen täysi työpäivä Piispalassa. Kari siirtyy lomiensa jälkeen tammikuussa ansaitusti eläkkeelle, ja Villen on aika astua johtajan rooliin ja jatkaa Piispalan hienoa tarinaa.

Mari Puranen, kansainvälinen nuorisotyö

Marja Vilander, markkinointi

Nuorisokeskus PiispalaKarin kakku

Pyydä tarjous leiristä