Marja-Leena Vainiosta ensimmäinen nuorisoasiainneuvoksen arvonimen saanut nainen

Julkaistu:

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on 10.3.2017 myöntänyt nuorisoasiainneuvoksen arvonimen entiselle nuorisotyön- ja työpajajohtaja Marja-Leena Vainiolle. Arvonimi myönnetään erittäin merkittävistä yhteiskunnallisista ansioista. Ehdotuksen arvonimen saajasta teki Nuorisokeskus Anjala Kouvolasta.


Laaja-alainen nuorisoalan vaikuttaja ja nuorten puolestapuhuja


Tuore nuorisoasiainneuvos Marja-Leena Vainio on tehnyt yli 40 vuotisen uran kuntavaikuttajana nuorisoalalla. Hän oli myös perustamassa Suomen nuorinta nuorisokeskusta vuonna 2000. Vainio vaikutti aktiivisesti nuorisokeskuksen sijoittumiseen Kouvolaan. Hän oli ensimmäinen Nuorisokeskus Anjalan vt. toiminnanjohtaja ja sittemmin nuorisokeskuksen johtokunnan pitkäaikainen puheenjohtaja.


–Marja-Leena Vainio vaikutti keskeisesti siihen, että Kouvolaan perustettiin nuorisokeskus. Marja-Leenan mukana kulkee aimo annos nuorisotyön ja nuorisoalan historiaa. Hän on aina ollut tukena ja aidosti kiinnostunut nuorisokeskuksen toiminnasta, toteaa Nuorisokeskus Anjalan toiminnanjohtaja Jenni Liikkanen.


Vuonna 2009 Suomen Kuntaliiton- ja valtakunnallisen työpajayhdistyksen vuoden yksilövalmennuksen -ja työpajakehittäjän tunnustuspalkinnon saanut Vainio on nuorisokeskustoiminnan lisäksi luotsannut Anjalankosken nuorten työpaja Spiraalin perustamista ja paikallisen työpajatoiminnan vakiinnuttamista. Pajatoiminnassa korostetaan työssäoppimista, elämänhallintataitoja ja sosiaalista vahvistamista.


Vuosien 1918–2017 aikana nuorisoasiainneuvoksen arvonimi on myönnetty kuudelle henkilölle. Marja-Leena Vainio on ensimmäinen nuorisoasiainneuvoksen arvonimen saanut nainen.


Lisätietoja:

Jenni Liikkanen

toiminnanjohtaja

Ankkapurhan kulttuurisäätiö

Nuorisokeskus Anjala

puh. 0400 358 699

jenni.liikkanen(at)ankkapurha.fi

Pyydä tarjous leiristä