Tällaisia ovat Suomen suosituimmat leirikoulut

Julkaistu:

Leirikouluissa luodaan hetkiä, joissa lapsi löytyy yhteyden muihin ihmisiin, luontoon ja itseensä. Suomen nuorisokeskuksissa käy vuosittain yli 20 000 leirikoululaista ja olemmekin Suomen suurin leirikoulujen järjestäjä.

”Kivointa oli yhdessäolo ja luokkahengen paraneminen.”
– leirikoululainen

Nuorisokeskuksissa on käytössä opetus- ja kulttuuriministeriön tukema nuorisohinnoittelu lasten ja nuorten leireille. Nuorisohinta sisältää täysihoidon: ruokailut, majoituksen, ohjelmat ja ohjauksen. Meillä opettaja voi ottaa rennommin, koska leirikoulujen ohjelmista vastaavat ammattitaitoiset ohjaajat.

Laaja-alaista osaamista

Aktiviteetit valitaan yhdessä luokan ja opettajan kanssa siten, että ne lähtevät ryhmän tarpeista ja tukevat kasvatuksellisia tavoitteita. Luokka voi valita tavoitteisiinsa ja toiveisiinsa sopivia ohjelmia monipuolisesta valikoimasta: kädentaitoja, seikkailua, vesiaktiviteetteja, kiipeilyä, jousiammuntaa, retkeilyä, ongelmanratkaisutehtäviä, pelejä tai vaikkapa leipomista. Ympäristökasvatus on osa lähes kaikkia ohjelmiamme.

Ohjelmien pedagogisia tavoitteita voivat olla vaikkapa ryhmäytyminen, omien vahvuuksien ja tunteiden tunnistaminen, kaveritaidot, ryhmätyötaidot, itsensä haastaminen tai itsensä arvostaminen. Esimerkiksi kiipeilyradalle voidaan suunnitella tehtäviä, joista selviää vain kaverin apuun luottamalla. Näissä tilanteissa syntyy monesti ne leirin tähtihetket, jotka lapsi muistaa aina.

Lapsia leirinuotilla, yksi paistaa vaahtokarkkia, yksi soittaa kitaraa.
Leireillä luodaan hetkiä, joissa nuori löytää yhteyden muihin ihmisiin, luontoon ja itseensä. Tavoitteena on turvallinen kokemus, joka jää muistiin. Myöhemmässä elämässä on helpompaa, kun tietää, miltä tasapaino maailman kanssa tuntuu, maistuu ja tuoksuu.

”Leirikoulut ovat mainio mahdollisuus parantaa oppilaiden keskinäistä yhteenkuuluvuutta ja luokkahenkeä. Opettajalla on hyvä tilaisuus tutustua oppilaisiin koulun ulkopuolella ja tarkkailla heitä yhteistyön muodoissa.” 
– opettajan palaute

STOP kiusaamiselle

Meillä kiinnitetään erityistä huomiota siihen, että kukaan ei jää yksin, ja että kaikilla on hyvä olla. Suomen nuorisokeskukset ovat syrjinnästä vapaata aluetta ja meillä on kiusaamiseen nollatoleranssi.

”Koko talo kasvattaa” -periaate ohjaa nuorisokeskusten kaikkia aikuisia huolehtimaan, että lapsilla on aina turvallista olla. Tämä on meille erityisen tärkeää. Kaikissa yhdeksässä nuorisokeskuksessa noudatetaan yhdessä laadittua kiusaamisen vastaista ohjetta.

”Siellä oli mukavaa, koska kukaan ei jäänyt yksin.”
– leirikoululainen

Ensimmäiset nuorisokeskukset perustettiin yli 40 vuotta sitten. Pitkän perinteen ansiosta toiminta on vakiintunutta ja ammattimaista ja sitä kehitetään jatkuvasti yhdeksän nuorisokeskuksen yhteistyössä.

Opettajat antoivat 4,6/5 tähteä leirikouluistamme.
Olemme kysyneet opettajilta, kuinka monta tähteä annat leirikouluistamme. Saimme 4,6 / 5 tähteä asteikolla 1 – 5. Vastaajina 272 opettajaa.

Leirikouluja ja luokkaretkiä vuoden ympäri

Autamme leirien ja luokkaretkien suunnittelussa alusta lähtien. Ammattitaitoiset ja kannustavat ohjaamme tukevat ryhmän toimintaa koko leirin ajan esimerkiksi tavoitteiden, ryhmäytymisen, nuorten osallisuuden ja luontosuhteen kehittämisessä. Tarjoamme toiminnallisia työkaluja myös ryhmien aikuisille.

Lapsia luminkenkäilee Pikku-Syötteellä.
Yhdessä asetetut pedagogiset tavoitteet saavutetaan leirikouluissa jokaisena vuoden aikana.

Ohjelmavaihtoehtoja löytyy runsaasti myös syksyyn ja talveen. Leirikoulu talvella on hieman edullisempi kuin keväällä tai syksyllä toteutettuna.

”Oli koko ajan tekemistä ja pystyi koittaan uusia asioita, joita ei ollut ennen kokeillut.”
– leirikoululainen

Kysy tarjous leirikoulusta

Katso videolta, millaisella otteella meillä tehdään hommia!

Pyydä tarjous leiristä