Kuusi vinkkiä leirikoulun varainhankintaan

Julkaistu:

Tarkista aluksi, onko kunnassasi ohjeistusta luokkaretkien järjestämiseen. Koulujen retki- ja leiritoiminta on osa opetussuunnitelman mukaista toimintaa, johon opetustoimelle on osoitettu usein varoja. Mikäli ulkopuolista varainkeruuta tarvitaan, tässäpä kuusi vinkkiä.

1. KOKO PORUKKA MUKAAN 
Varainhankinnan vetäjän tärkein tehtävä on saada kouluyhteisö mukaan ja innostumaan. Muista kuitenkin, että varainkeruu on oppilaille ja huoltajille vapaaehtoista. Jokaisella on oikeus osallistua opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan riippumatta siitä, ovatko hän tai hänen vanhempansa osallistuneet varojen keräykseen.

2. VAIN MUUTAMA KAMPANJA
Menestyksellinen varainhankinta edellyttää aktiivisuutta ja innokkuutta. Kyllästyminen vältetään, kun lukuvuonna järjestetään vaikkapa kaksi suurta ja tuottavaa varainhankintakampanjaa.

3. LYHYET KAMPANJAT
Liian pitkä kampanja-aika kuormittaa vanhempia ja vie lapsilta innostuksen.

4. HELPOSTI MYYTÄVÄT TUOTTEET
Mikä myy alueellanne hyvin ja mille löytyy aina käyttöä? Mitä ihmiset haluaisivat mielellään ostaa?

5. VALMIS VARAINHANKINTAPAKETTI
Valitse kumppani, joka tarjoaa valmiin varainhankitapaketin. Laadukkaat esitteet sekä helposti tilattavat ja toimitettavat tuotteet tukevat varainhankintaa.

6. MOTIVOI JA KIITÄ
Yhteisesti asetetut ja selkeät tavoitteet tekevät varainhankinnasta mielekkäämpää. Mieti erilaisia motivointikeinoja ja muista jakaa avokätisesti kiitosta hyvästä työstä leirikoulukassan kerryttämiseksi.

Nuorisokeskuksissa on käytössä opetus- ja kulttuuriministeriön tukema nuorisohinnoittelu lasten ja nuorten leireille.

Lue lisää:
Opetushallitus: Koulun retket ja leirikoulut

Vanhempainliitto: Ohjeistus vanhemmille: leirikoulun suunnittelun lähtökohdat ja varainkeruun pelisäännöt

Pyydä tarjous leiristä