Nuorisokeskus Marttisessa valokeilassa kansainvälinen nuorisotyö

Julkaistu:


Kansainvälinen nuorisotyö kiinnostaa ja se koetaan yhä tärkeämmäksi monikulttuuristuvassa maassamme. 8.2.2017 Nuorisokeskus Marttisen toimitusjohtaja Helena Vuorenmaa toivotti tervetulleeksi 40 kansainvälisen nuorisotyön kehittämisestä kiinnostunutta seminaariosallistujaa. Mukana oli nuorisotyöntekijöitä, pajaohjaajia, 4H-toiminnan johtajia, etsivän nuorisotyön tekijöitä, sosionomiopiskelijoita, nuorisokeskuksen henkilökuntaa ja työssäoppimisen harjoittelijoita Virtain keskuskoululta. Marttisen kansainvälisen toiminnan verkosto laajeni tapaamisen myötä Pirkanmaan, Keski-Suomen, Satakunnan ja Turun seudulle.


KANSAINVÄLINEN NUORISOTYÖ JA ALUEELLISET PAINOPISTEET


Päivän aikana mietittiin, miksi kansainvälinen työ kannattaa, mitä Erasmus+ Youth in Action -ohjelma tarjoaa nuorille ja nuorten kanssa toimijoille ja millaisia hyötyjä ja kansainvälinen työ tuo nuorisotyölle.


Nuorisokeskus Marttiseen kokoontuneet nuorisotyön osajaat kirjasivat konkreettisia toimia, joiden avulla kehitetään alueen kansainvälistä toimintaa. Kumppanuus alueen nuorten kanssa koettiin merkittäväksi kansainvälisen työn kehittämisen kannalta. Marttisen kansainvälisen työn koordinaattori tulee vierailemaan toimialueen kunnissa ja järjestöissä auttaen ja tukien kansainvälisissä hankkeissa. Nuorisokeskus Marttinen tukeekin nuoria erityisesti nuorisovaihtoon liittyvissä kysymyksissä. Alueelle myös kaivataan lisää Eurooppalaisen Vapaaehtoispalvelun nuoria.


TIETOA, TIEDOTTAMISTA, TUNNETTUUTTA


Kansainvälisen nuorisotyön toimijoiden tapaaminen vahvisti kansainvälisen nuorisotyön alueellista verkostoa innostamaan nuoria kansainväliseen nuorisotoimintaan, hankkimaan ja välittämään tietoa kansainvälistymismahdollisuuksista ja autamaan nuoria järjestämään kansainvälisiä Youth In Action -projekteja. Verkoston jäsenet olivat yhtä mieltä siitä, että kansainvälistä osaamista tarvitaan nykynuorten arjessa!


Ritva Saarikettu

Kansainvälisen työn koordinaattori

SNK ry & Nuorisokeskus Villa Elba

Pyydä tarjous leiristä