Somevaikuttaja Inari Fernández osallistui nuorisokeskusten leirille – mikä oli parasta, mikä yllätti?

Julkaistu:

Somevaikuttaja ja tarinankertoja Inari Fernández (@aidinpuheenvuoro_official) osallistui yhdessä tyttärensä Lucian kanssa nuorisokeskusten leirille Oivangissa. Kysyimme heiltä heidän kokemuksiaan ja ajatuksiaan leiristä.

Millaisia leirikokemuksia teillä on ollut?

Inari: Olen ollut lapsena monilla leireillä harrastuksen kautta. Leirit olivat jokakesäinen tapahtuma. Lisäksi äitini ilmoitti minut usein luonto- tai taideleireille. Olen myös muutamana kesänä ollut kesäleireillä.

Aikuisena olen käynyt tiedeleirillä lapseni kanssa sekä tutustustumassa partion suurleiriin koko perheen kanssa. Kummatkin ovat olleet todella hienoja kokemuksia. Ja tuo lasten ja vanhempien yhteinen tiedeleiri oli ihan parhaita juttuja, mitä ollaan mun nuoremman kanssa yhdessä tehty. Se oli meidän kahden omaa aikaa ja yhdisti ihanasti meitä sekä loi muistoja, joista ollaan puhuttu usein vielä jälkikäteen.

Lucia: Ollaan oltu tiedeleirillä ja perheen kanssa yhdessä partioleirillä ja sit täällä leirillä. Ja sit olen ollut taideleirillä.

Somevaikuttaja Inari Fernándezin tytär ampuu ekolaseraseella.

Mitä leirit ovat antaneet elämääsi?

Inari: Muistot leireistä ovat tosi hyviä. Tekemistä oli tosi paljon ja sain paljon ystäviä. Muistan kuitenkin myös ison koti-ikävän, kun oli ensimmäisiä kertoja pidempään poissa kotoa. Se tuntui välillä tosi raastavalta. Mutta muillakin lapsilla oli monesti koti-ikävä ja se oli tunne, josta puhuttiin iltaisin teltassa yhdessä.

Jokaiselta leiriltä sai myös uusia ystäviä ja kontakteja. Niihin ehti tutustua ja hengailla yhdessä ihan eri tavalla, kuin esimerkiksi koulussa tai arkisissa harrastuksissa.

Inari Fernández
Somevaikuttaja Inari Fernández, Lucia ja Ulla lähikuvassa.

Leirillä pääsi haastamaan itsensä leirityylistä riippumatta. Jokaiselta leiriltä sai myös uusia ystäviä ja kontakteja. Niihin ehti tutustua ja hengailla yhdessä ihan eri tavalla, kuin esimerkiksi koulussa tai arkisissa harrastuksissa. Aina kun lähti kotiin, niin tuli uusia ystäviä ikäviä.

Aikuisena osaan arvostaa myös sitä, että kaikilla lapsilla on leirillä samat mahdollisuudet ja oikeudet kaikissa aktiviteeteissa. Sitä en osannut nuorempana ajatella, mutta näin aikuisena olen ymmärtänyt, että se on tosi ainutlaatuinen mahdollisuus.

Mikä mielestänne oli nuorisokeskusten leirillä parasta?

Inari: Parasta oli leirillä ehdottomasti se sen monipuolisuus. Ihan hirvittävän paljon erilaista ohjelmaa ja se paikka oli tosi kiva. 

Lucia: Oli kiva tavata uusia ihmisiä ja sitte olla mun äidin kanssa ja kaikki erilaiset tekemiset, joita pääsi kokemaan.

Somevaikuttaja Inari Fernándezin tytär tekee korukiveä.

Mitä uutta opitte leirillä?

Lucia: Opin tekemään korukiviä ja ampumaan eko-laseraseella ja selviytymään yön eksyneenä metsässä. 

Inari: Opin myös ampumaan eko-laaseraseella ja pelaamaan ilmakiekkoa.

Somevaikuttaja Inari Fernándezin tytär sytyttää nuotiota.

Yllättikö jokin: oliko jotain sellaista, mitä ette osanneet etukäteen odottaa?

Inari: Yllättävintä oli nuorisokeskuksen monipuolisuus, siellä pystyi tekemään ja osallistumaan todella erilaisiin aktiviteetteihin. Tietyt aktiviteetit, kuten kädentaidot ja erätaidot löytyy kaikista nuorisokeskuksista, mutta esimerkiksi Oivangissa olisi pystyny mennä vaikka laskettelemaan tai lumikenkäilemään.

Myös nuorisotyöntekijät olivat aivan ihania, ottivat hyvin vastaan ja auttoivat ja neuvoivat kaikessa.

Kaikki ruokailusta, majoituksesta ja aktiviteeteistä löytyi ihan samasta paikasta. Läheisyys luontoon oli ihana kokemus.

Inari Fernández

Miksi suosittelisitte nuorisokeskusten leirejä?

Inari: Koko kokonaisuus oli hirvittävän kiva ja monipuolinen, mutta samalla kompakti ja helposti lähestyttävä, kun kaikki ruokailusta, majoituksesta ja aktiviteeteistä löytyi ihan samasta paikasta. Läheisyys luontoon oli ihana kokemus. Tilat olivat tosi hyvät, ruokailu maukasta ja henkilökunta oli aivan mahtava! Suosittelisin aivan kaikille, jotka haluaa järjestää ryhmälle leirejä.

Lucia: Oli tosi kivaa. Aion koulussa sanoa, että lähdetään tänne leirille!

Somevaikuttaja Inari Fernández ja Lucia Oivangin portilla.

Lue myös: 10 vinkkiä leirikoulun suunnitteluun

Pyydä tarjous leiristä