Nuorisokeskusten tähtivinkit iloiseen työpaikkaan

Julkaistu:

Nuorisokeskukset kartalla.

Jaoimme nuorisokeskusten tähtivinkit iloisen työyhteisön rakentamiseen Nuori24-tapahtumassa ”Näin tehdään iloinen työpaikka” -työpajassa. Nyt haastamme koko nuorisoalan jakamaan #iloinentyöpaikka tai #gladarbetsplats tunnisteella vinkkejä iloisen työyhteisön rakentamiseen.

Mikä näistä lähtee kokeiluun sinun työpaikallasi?

Lounasdisco
Tanssitaan työporukalla pari kappaletta vaikkapa kehittämispäällikön työhuoneessa ja napataan samalla alkoholittomat terveysshotit. Siitä sitten syömään porukalla.

Mielen vuodenajat
Työyhteisössä ihmiset ovat eri kohdissa mielen vuodenajoissa. Tämä työnohjauksellinen harjoitus lisää ymmärrystä toisista työyhteisön jäsenistä.
kevät = energinen ja luo uutta
kesä = kukassa ja mukana
syksy = ei onnistu, on kokeiltu
talvi = horrostelee mukana

Tahtisukset
Takkuaako tiimityö? No sitten vaan tahtisuksille ja treenaamaan. Jos tiimityö sujuu, niin kokeilkaapa tahtihiihtoa ”kännilasit” päällä. Voitte päästä ”nextille levelille”.

Perjantaibingo
Voisiko perjantain tiimipalaveri alkaa bingolla? Arvotaan kaksi numeroa 1-40 väliltä ja tarvittaessa lisänumero, jos useammalla tulee bingo. Voittaja tuo palkinnon seuraavan perjantain bingoon.

Vapun siirto marraskuulle
Osuuko joku juhlapäivä aina hankalaan rakoon? Ei hätää, vapun voi leikata saksilla kalenterista irti valtionapuselvityksen tieltä ja siirtää sen parempaan ajankohtaan marraskuulle. Työyhteistyön vappu voi olla milloin vain!

Pyörätelineen avajaiset
Tehkää iso numero joka risauksesta. Samalla viestitään uusista jutuista työpaikalla ja kannustetaan vaikkapa työmatkapyöräilyyn.

Muunneltu Alias
Erinomainen tapa reflektoida kulunutta vuotta. Tuunaa Alias-kortteihin uudet sanat ja pelatkaa koko työporukalla.

Joulupaita 
Oisko ideaa, josko koko henkilökunta pukeutuisi jouluisesti koko joulukuun ajan?

Hetken laulu
Uskallatko kokeilla? Laula reippaalla äänellä jotain tuttua biisiä ja yritä saada muut mukaan. Lisää työyhteisön energiaa, spontaanisuutta ja kuplivaa riemua.

Leikkiin kutsu
Haasta työkaveri kahvitauolla leikkiin? Lapsellista, mutta lisää myös aikuisilla yhteisöllisyyttä, rohkeutta, luovuutta ja spontaaniutta.

Neppis-autorata
Jos palaverissa jumittaa, niin vetäkääpä todellinen ässä hihasta ja pitäkää vartin neppis-autokisa. Muistattehan valita selostajan keskuudestanne.

Taukojumppa
Tiesitkö, että tauko on ihmisoikeus? Ota kokeiluun 5-10 liikkeen jumppa, jossa jokainen työntekijä näyttää oman suosikkiliikkeensä muille.

Tekoälyn TOP 10
Aina voi kääntyä AI:n puoleen. Lemmikkieläin töihin -päivä? Palapelinurkkaus? Jatkuva taidemaalaus? Päiväunihuone?

Pyydä tarjous leiristä