Seikkailukasvatusta tuleville opettajille Oulun yliopistossa 

Julkaistu:

Oulun yliopiston Kasvatustieteen tiedekunnan opettajankoulutusyksikön 60:lla luokanopettajaopiskelijalla oli lukujärjestyksessä Seikkailukasvatuksen ja luontotaiteen koulutuspäivä 11.9.2023.

Erityinen teema oli kokeilla oman itsensä rajoja ja vuorovaikutuksen merkitystä, joita harjoiteltiin köysiradalla kohtaamalla ja ohittamalla toinen vastaantulija.

Opettajaopiskelijoita alaköysiradalla.

Upean kesäinen maanantai oli sisällä oloon tottuneille opiskelijoille poikkeava päivä: ohjelmassa oli muun muassa syksyisen väriloiston aistimista, luontotaidetta ja keskittymistä hiljaisuuden kuunteluun, sekä luottamus- ja yhteistoimintaharjoituksia. Erityinen teema oli kokeilla oman itsensä rajoja ja vuorovaikutuksen merkitystä, joita harjoiteltiin köysiradalla kohtaamalla ja ohittamalla toinen vastaantulija. Sanoja ja kaverin apuahan siinä tarvittiin!

Luontotaidetta astioissa.

Koulutuspäivän aikana tulevaisuuden opettajat kokivat käytännössä sen, kuinka siirtyminen oman mukavuusalueen ulkopuolelle edistää uuden oppimista ja resilienssiä. Seikkailukasvatuksen teema kuuluu Kohtaaminen ja vuorovaikutus taiteen keinoin -kurssiin sisältäen seikkailukasvatuksen ja kokemuksellisen oppimisen teoriaa sekä käytännön harjoituksia. 

Kouluttajina olivat yliopisto-opettajat Leena Hartikka, Paula Rönkkö sekä kouluttaja KT Seppo JA Karppinen. 

Opettajaopiskelijoita nuotiolla kodassa.

Teksti ja kuvat: Seppo JA Karppinen

Pyydä tarjous leiristä