Seikkailukasvattajat suolla

Julkaistu:


Seikkailukasvattajien Länsi-Suomen aluetapaaminen pidettiin lauantaina 11.11.2017. 15 osallistujaa tapasi Knyppelbergetin eräkämpällä Pedersöressä. Tapaaminen oli kaksikielinen, kuten edelliset tapaamiset. Tavoitteenamme oli verkostoitua, löytää uusia yhteistyökumppaneita, keskustella ajankohtaisista asioista, vaihtaa ideoita ja kuulumisia sekä saada inspiraatiota muilta.


Herkkujen äärelläVerkostotapaamista emännöivät Sara Kåll ja Johanna Granvik Nuorisokeskus Villa Elbasta. Johanna opiskelee eräoppaaksi ja teki meille koulutyönä ruokaa avotulella. Ruokana oli syksyinen lihapata ja hunajapaistetut juurekset sekä intialaiset nokipannukahvit/chai sekä intialaiset lätyt kinuskikastikkeella ja karpaloilla.


Aloitimme tapaamisen esittelykierroksella. Paikalla oli järjestöjen, koulujen ja yksityisen sektorin toimijoita sekä alan opiskelijoita. Kaikki osallistujat toimivat lapsi- ja nuorisotyöalalla. Sara kertoi alueen maastosta ja Johanna ruuasta. Ruokailun aikana oli vapaata keskustelua.Lounaan jälkeen lähdimme patikoimaan ja keskustelut jatkuivat walk and talk -periaatteella. Kävelimme Knyppelbergetin reitin kautta Lillbäckmosa-suolle ja suon yli takaisin eräkämpälle. Päivän päätteeksi keitimme kahvit/teet ja paistoimme lättyjä. Lättyjen kera söimme suolta kerätyt karpalot sekä nuotiokinuskikastiketta.Tapaamisesta uutta intoa ja energiaaTapaaminen sai paljon kiitosta siitä, että se oli oivallinen mahdollisuus tavata muita alan toimijoita yli kielirajojen. Oli heti syntynyt uusia mahdollisia yhteistyökumppanuuksia, oli sovittu opintovierailuista ja välitetty uutta tietoa.


Alueverkostollamme on ollut 1-2 tapaamista vuodessa, eri paikkakunnilla. Verkoston perustamisen yhteydessä päätimme, että verkostotapaamiset pidetään toiminnallisina ja ulkona, haluamme verkostoitua nokipannukahvin äärellä, tutustua eri toimintoihin, toimijoihin ja paikkoihin. Joka tapaamisessa on ollut eri kokoonpano, joka kerta on opittu toisiltamme uutta, on löydetty uusia mahdollisia yhteystyökumppaneita ja on keskusteltu alan ajankohtaisista asioista. Pitkän sesongin jälkeen onkin mahtavaa vaihtaa kuulumisia, jakaa kokemuksia ja porukalla purkaa niitä asioita, mitä mieleen on jäänyt. Tapaamiset ovat olleet inspiroivia tapahtumia, josta on saatu uutta energiaa.


 

Pyydä tarjous leiristä