K3-seikkailu – unohtumattomia kokemuksia

K3-seikkailu tarjoaa erilaisen tavan viettää leiriä. Viisi päivää ja neljä yötä kestävän leirin aikana osallistujat pääsevät haastamaan itsensä monipuolisten tehtävien parissa niin yksilöinä kuin ryhmänäkin. Toimintaympäristönä on luonto ja sen tarjoamat aidot haasteet. Monipuolisiin aktiviteetteihin kuuluu esimerkiksi maastovaellus yöpymisineen, melontaretki tai erilaiset kiipeilyaktiviteetit.

Seikkailukasvatuksen menetelmiä hyödyntävällä leirillä osallistujat pääsevät itse vaikuttamaan tapahtumien kulkuun. K3-seikkailussa ryhmää kannustetaan päätöksentekoon ja kantamaan vastuun itsestä ja toisistaan. Ammattitaitoiset ohjaajat tukevat ja auttavat ryhmää löytämään ratkaisuja valmiita vastauksia kuitenkaan antamatta.

”Kun vanhat säännöt eivät päde, eivätkä tutut tavat tuota odotettua tulosta, on tartuttava hetkeen ja toimittava tilanteen mukaan – siitä alkaa K3- seikkailu.”

K3-seikkailun tavoitteena on antaa uskoa omiin kykyihin sekä ohjata kohti innostunutta suhtautumista oppimiseen ja elämään. Seikkaileminen yhdessä kehittää sosiaalisia taitoja ja ryhmän yhteisöllisyyttä sekä opettaa miten arvokasta on yhteistyö. Vastapainoksi elämyksille ja yllätyksellisyydelle ohjelmaan on varattu aikaa myös rauhoittua ja tarkastella koettuja kokemuksia yhdessä ryhmän ja ohjaajien kanssa. Monipuolisten menetelmien avulla opetellaan ilmaisemaan omia mielipiteitä ryhmässä ja vaikutetaan ryhmän toimintaan. Samalla ymmärretään, miten oma toiminta vaikuttaa ryhmän toimintaan.

Miksi K3-seikkailuleiri on hyvä?

Vastauksia Nuorisokeskus Oivangin nuorilta (2013):

”Oma-aloitteisuus, ei valmiiksi tehty, tilaa ryhmälle, vastuunottoa.”
”Jos olisi täysin ohjaajavetoista, tulisi mieleen perinteiset kuntien kesäleirit.”
”Oppii erätaitoja, monet nuoret ovat vieraantuneet luonnosta.”
”Saa uusia kavereita.”
”On portti johonkin uuteen.”
”Itselle uusien monien tietojen ja taitojen oppiminen, kaikki kun eivät olleet aiemmin käyttäneet teräaseita, meloneet tms. ”
”Haaste ja siitä selviäminen, tavoitteeseen pääseminen.”
”Yhteisöllisyys ja sosiaalisuus, kannattaa järjestää seikkailuleiri! ”

K3- seikkailun aikana osallistujat pääsevät kokemaan uusia elämyksiä turvallisessa ympäristössä yhdessä oman ryhmän kanssa.

Hinta

285 €/hlö 15-19 henkilön ryhmät
260 €/hlö 20-30 henkilön ryhmät

Hinta sisältää ohjelman, majoituksen ja ylläpidon maanantaista perjantaihin. Yksi aikuinen pääsee ryhmän mukana ilmaiseksi. Ryhmän mukana kulkevat samat ohjaajat koko viikon ja ohjausta on pääsääntöisesti koko valveillaoloajalle aamusta iltaan. Täten ryhmän mukana riittää yksikin aikuinen, joka voi keskittyä ensisijaisesti ryhmän toiminnan havainnointiin uudesta näkökulmasta tai seikkailun kokemiseen ryhmän jäsenenä.

K3-Seikkailu sopii etenkin leirikouluksi, mutta myös muille ryhmille. Kerromme mielellämme lisää ja laadimme yhdessä juuri sinun ryhmäsi tarpeisiin sopivan seikkailuleirin.

Lisätietoja saat lähettämällä tarjouspyynnön haluamiisi keskuksiin.